Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billy je bezvýznamný motokurýr pracující pro Pana D. Ten ho jednoho dne požádá, aby po městě povozil starého přítele Jasona (Sean Bean), který se právě vrátil po pěti letech z vězení. Když Jason zjistí, co se za dobu jeho nepřítomnosti všechno událo a jak jeho bývalí přátelé i nepřátelé zbohatli, nechce to tak nechat a rozhodne se jednat ve svůj prospěch. Jeho plán je převzít kontrolu nad obchodem s extází. První várka ale skončí fiaskem a Jason chce své peníze zpět. Místo vrácení peněz mu Pan D. navrhne akci, ze které mohou všichni vyjít jako milionáři.
Film je inspirován skutečnou událostí, ze které vzešli 3 mrtví, 2 doživotně uvěznění a jeden žijící pod změněnou identitou. (FoxMulder)

(více)

Recenze (6)

Vessper 

všechny recenze uživatele

Zajimavý snímek, avšak především jeho první polovina. Ta má tempo, atmosféru, krásně vykreslené "rainy" anglické pobřeží a Sean Bean je výborný. Druhá polovina už je bohužel slabší, nudnější, překombinovaná a závěr takový o ničem. Celkově 65% ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Slušná britská gangsterka, které však něco chybí. Co? Možná lepší charaktery, zajímavější scénář... težko říct. Pro fanoušky žánru slušná volba, ostatní mohou klidně vynechat - zas o tolik nepřijdou. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

O tomhle dílku už jsem pár let věděl, ale jelikož nebyly čeký titule, nechal jsem to bejt. A teď jsem si řek, že mam na to vidět to s anglickejma. A dobře jsem udělal. Solidní britskej krimithriller o světě gangsterů. Mladej culík začne makat jako řidič, ale zvládne všechno to okolo jako bitky, vraždy, loupeže nebo zbavování se těl? Nechte se překvapit. Ale já už vim pravidla práce pro mafiány. Dělej žes nic neviděl, drž klapačku a hlavně proboha nikomu nešoustej ženu! Jinak Sean Bean si zase zahrál arogantního sráče a tahle role mu prostě sedí! ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Příběh dle skutečných události je klasická britská násilnická gangsterka/kriminálka říznutá neo-noir estetikou, kterou tam kouzlí hlavně zajímavý prostředí Essexu na pomezí Las Vegas a industriálního přístaviště. U Sean Beana to trochu přehnali s make-upem, takže většinu filmu vypadá jako zombie. ()

verlit 

všechny recenze uživatele

Drsná krimi s jako vždy okouzlujícím Seanem Beanem v roli mimořádně odporného darebáka. Řada dobrých scén, ale celkový dojem poněkud rozpačitý, jako kdyby jednotlivé části příběhu k sobě tak docela nezapadaly. Úvodních 30 minut je skvělých, o to víc působí následný děj utahaně a poněkud bezradně. Ale je spousta horších filmů, ve kterých navíc nehraje Sean :-) ()

Reklama

Reklama