Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hellraiser: Návrat mrtvých je poslední a nestrašidelnější díl zabijácké série. Zlo je opět stělesněno v postavě Pinheada (Doug Bradley), který vede armádu mrtvých, kteří vracejí k životu a mají ovšem velkou žízeň po krvi. Aby rozkryla jejich děsivé tajemství, pronikne do tohoto zabijáckého společenství reportérka v přestrojení Amy Klein. Každým okamžikem však může být odhalena a to by byl její konec… Je jisté, že Pinhead Vám, opět v celé své kráse, přinese další ďábelskou noční můru, na kterou jen tak nezapomenete! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Nevím komu tehdy ruplo v kouli a rozhodli se z nesouvisejících scénářů udělat Hellraisery, ale v tomhle případě zjevně moc neřešili, že to nedává absolutně žádný smysl v kontextu předchozích hellraiserů a hlavně to ani vůbec nechápe smysl cenobitů. V čem si to ale zaslouží druhou hvězdičku je zaprvé kvalitní krev, sice je občas trochu moc marmeládová, ale pořád lepší hustější než vodovky se kterýma nejde ani napsat nápis na zeď. Za druhé pak za vtipný retro. Připomíná to chvílema hardcore záležitosti jako Howling 2, ale ten rozdíl je v tom, že Howling 2 si to mohl dovolit, protože to byl film z roku 1985. Tohle je film z roku 1990, ale překvapivě natočen v roce 2005 :D, ale aspoň to má všechno, co levnej horor z těchto let má mít. Je tu nehodící se hudba, sjetí raveři v nesmyslným hambatým metru s nahatýma holkama, výprodejovej napodobitel Kyla MacLachlana a Kari Wuhrer bez implantátů, co si neuvědomila, že už má věk na to, aby se neoblíkala jak grungeová patnáctka, které se nepodařilo sehnat pruhovanej svetr, a tak na sebe navlíkla pánskou koženou bundu z nadměrných velikostí. A do toho ty dialogy a hlášky - totální demence v zemljance, a to doslova vzhledem k prostorám, kde se to natáčelo. Jednoduše jako Hellraiser totální tragédie až do takové míry, že to vypadá, jak kdyby si doug bradley a parta lacinejch halloweenovejch masek spletlo scény s úplně nesouvisejícím filmem a produkce to neřešila, protože to stejně jde rovnou na dvd. Jako špatnej retro film s totálně přiblblýma hláškama a nápadama (viz ručník pod bundou nebo snaha neupoutat na sebe pozornost znuděnýho rumunskýho hlídače v metru) je to ale docela vtipné, i když by asi bylo lepší, kdyby si to uvědomili, a nesnažili se až do konce prezentovat ten film jako úplně vážný :D. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Na úvod technická: k ozřejmění mého (o)hodnocení: je na místě ho vnímat tak, že spíše než 3*, jsem tomuto „dílu“ udělil 2 a 1/2*; a hlavně proto, že jsem při sledování netrpěl tolik, jako u šestky - tedy „Vyslance pekla“ -, jsem si dovolit (co dovolil? - zachoval jsem se matematicky korektně!) zaokrouhlit nahoru. ___ Má hlavní výtka: nemohu se zbavit dojmu, že bez Pinheada (a dalších cenobitů) by byl „Deader“ lepším filmem. Tohle měl být zkrátka jen a pouze film o rozplétaní tajemství jedné bizarní sekty (což je samo o sobě nosné téma, přitažlivý námět), když si čtu zajímavosti k filmu (HellFirova poznámka o přepisování scénáře), vnímám to tak, že to tak bylo původně zamyšleno, natlačit do toho na sílu Pinheada (snad pro obohacení se na relativně úspěšné značce) se mně v tomto případě jeví být kontraproduktivním. Nejsem si jistý, že spolu roviny světa „pekelníků“ a světa „sektářů“ úspěšně komunikují, jak funkčně se do sebe vplétají a nakolik je jejich spojení pro průměrného diváka srozumitelné (pro důkaz, že tomu tak zřejmě není: v anotaci se píše cosi o „Pinheadovi vedoucí armádu mrtvých, kteří se vracejí k životu a mají velkou žízeň po krvi“ – každý, kdo film pozorně sledoval musí uznat, že tenhle popis je bullshit, že se ve filmu děje úplně jiného - co? - tím si právě nejsem zas tak jistý). Na druhé straně Amy Kleinová je po Kirsty (HI a HII) a Joey (HIII) teprve třetí postavou z tohoto univerza, které jsem fakt přál, aby vyvázla se zdravou kůží, jinými slovy měla mé sympatie, a to není zrovna málo. Nejvíc si však budu pamatovat vykreslení Bukurešti, to město je plnohodnotným (anti)hrdinou filmu. A víte co, bych se klidně vsadil, že tenhle portrét má mnoho společného s politikou, takhle hnusně Bukurešť za Oceánem vnímají beztak proto, jelikož jí bezmála 50 let ovládali komunisti, kdyby scénář poslal Amy do Prahy (mohl by! - však Východ jako Východ, no ne?), beztak by se brodila v totožných stračkách. Inu, "orientalismus" (lidé, nekoukejte na ty Hellraisery, nýbrž čtěte Edwarda W. Saida, tím mi uděláte radost) v praxi. 45 % ()

Reklama

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Bohužel série Hellraisera má stále klesající tendenci, i když se mi sedmička líbila víc než šestka. Děj je dost komplikovaný a nedotažený. Pinhead se tu objeví jen nachvíly, ale stojí to za to. Potěšující byla podoba cenobitů, která spolu s postavou potomka hračkáře odkazuje na první díly série. Dávám dvě hvězdičky a jsem zvědav na osmičku. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie nejhrubšího zrna. Jméno Hellraiser si tento snímek nezaslouží ani zdaleka. Naprosto trapný scénář, postavy se chovají jako idioti, horor to vidělo z rychlíku...Všichni pekelníci se v kostce fackují že museli na světlo světa v tomhle filmu. Posledních 15 minut to docela šlo a tak dám jednu hvězdu, ale s odřenýma ušima. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ne až tak hrozné, jak jsem si myslel. Hlavním problémem novějších Hellraiserů není režisér Rick Bota (jeho režie se navíc od minulého dílu znatelně zlepšila), nýbrž scenáristé, kteří stvoří šílenou dějovou patlaninu, jež pak na konci už jen těžko dávají dohromady. Naštěstí se tentokrát podařilo vykouzlit docela obstojnou atmosféru, která dává tak trochu vzpomenout na skvělý první díl, a několik opravdu pěkných scén, tudíž slabší 3 hvězdičky můžu bez výčitek dát. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Keď Amy (Kari Wuhrer) kráča metrom, náušnice, ktoré má po celý čas na pravom uchu, sa na chvíľu objavia na jej ľavom uchu a následne opäť na pravom. (beso74)
  • Českou stopou ve filmu je vůz Škoda Felicia, který je možné zahlédnout ve scéně, kdy jede Amy (Kari Wuhrer) taxíkem. (Mandalorian)

Reklama

Reklama