Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (123)

TO 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to nevypadalo úplně špatně. Magická kostka jako hra na internetu, fandové pekla jdou na párty do strašidelného domu. Poté však přeskočila výhybka na nudnou blbost, která je zakončena kravskou pointou, alespoň že dost překvapivou. Docela mě potěšil úplný závěr, kde se představí Pinhead skoro tak, jak ho známe z prvních dílů. Po hodně špatných částech 4–7 vidím mírné zlepšení, možná jen proto, že jsem ho vidět tak moc chtěl. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Ale ne, není to až tak hrozné. Sice to má jen pramálo společného s prvním dílem série, ba dokonce to nemá společného vůbec nic, pořád ale zůstává Pinhead a jeho parta mojí oblíbenou záležitostí. Tenhle film je takový malý pokus převést Hellraisera do nového prostředí, s modernější zápletkou. Je to celkem zábavné, a docela i promyšlené, až na jednu botu v logice. Protože drogou vyvolané halucinace můžou být jakkoli silné, ale nikdy nemůžou propojit vědomí dvou nezávisle na sobě nadrogovaných lidí. A tedy pokud Jake slíbil v halucinaci, že Chelsea ještě uvidí východ slunce, jsem si jistá, že ona by o tom vůbec nevěděla, natož aby si to pamatovala! To jenom k logice. ()

Reklama

Aurus 

všechny recenze uživatele

Za mě jeden z povedenějších dílů série Hellraiser. Příběh je dobrej, postavy jsou sympatycké a hudba je výborná. Atmosféra tu je velmi dobrá a napětí zde je taky. Kamera je velmi dobrá. Na to že tenhle díl má 37% a je podle ČSFD 2 nejhorší díl série Hellraiser tak jsem se u něho docela bavil. Za mě 5-5,5/10. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Rick Bota fakt neumí nic. Bál se u toho někdo? Připadalo někomu, že sleduje některý z prvních dvou dílů? Potupné (zatím) zakončení kultovní serie a doufám, že se konečně režie ujme nějaký šikovný úchyl (hovoří se o nekompromisních francouzích), který této serii vrátí čest a slávu. Protože toto je peklo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bota se vraci s pravdepodobne poslednim dilem Hellraisera. Tentokrat se pribeh toci kolem velky kalby priznivcu internetovy parby, kde si hlavni skupinka mysli, ze jsou experti na kostku, Pinheada atd. libi se jim ruzny rekvizity typu nalozeny obliceje a proste se bavi. Samozrejme jen do ty doby, nez zacnou chcipat. Cely to tak pripomina klasickou pubertackou vyvrazdovacku o strasidelnym dome a psychopatickym majiteli, zaporak tu tentokrat neni Pinhead, ale Lance Henriksen, kterej si to docela uziva. Pinhead se sice sem tam objevi, ale jen aby hodil hlasku a zas zmizel, navic Bradley vypada uz dost unavene. Herci krome Lance nic moc nehrajou, jsou vam v podstate ukradeny a tak aspon, ze jednotlivy smrti jsou docela fajn. Zaverecna pointa se taky povedla a sem tam se da mluvit o naznaku atmosfery. Ale to porad neda vic nez lepsi 2*. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o poslední film série, ve kterém ztvárnil Doug Bradley Pinheada. Stejnou roli ve snímku Hellraiser: Revelations (2011) odmítl pro nízký honorář. (cinemag)
  • Lance Henriksen (Host) dostal po konci filmu od produkce velkou čokoládu ve tvaru Pinheada (Doug Bradley). Musel ji však odmítnout, jelikož je alergický na čokoládu. (ČSFD)
  • Scénář je adaptací díla Joela Soissona "Dark Can't Breathe", které nemá k sérii Hellraise žádný vztah. (gogos)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama