Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dekonstrukce detektivek se tu ve finále sice koná jen napůl, netradiční, zábavnou a svěží podívanou ovšem Tom George realizovat dokázal. Výsledná Vražda v Londýně vlastně za pochodu sama reflektuje své audiovizuální pojetí a působí skutečně jako filmová adaptace nějaké detektivky, ze které by její autor nejspíš nadšený úplně nebyl. O jednom z nejzábavnějších filmů letošního roku ovšem nemůže být pochyb.... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Detektivka, která funguje jako detektivka a současně si dělá prdel s detektivních filmových postupů a navíc je narvaná ironií a sarkasmem jako skříň Pekarové-Adamové svetry, Velmi dobře napsané postavy Sam Rockweell v tandemu se Saoirse Ronan baví od začátku do konce. Hudba je rovněž nápaditá a hrává a vůbec celé mě to bavilo, takže možná slabší čtyřka, ale pořád čtyřka. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Původní název "See How They Run", na plakátech "Vražda v Londýně", v titulcích "Vražda v divadle"... Zkrátka záhada se vším všudy, a to film ještě ani nezačal :) Nicméně tuzemské distribuční zmatky stranou. Pokud máte rádi klasické detektivky, především ty z pera Agathy Christie, pokud dobře znáte Past na myši a pokud se vám stýská po opravdu vtipných chytrých komediích, jaké naposledy točili asi bratři Coenovi (než s nimi po Po přečtení spalte bohužel skoncovali), vzhůru do kina. Je to zábavný film od začátku do konce, který si dělá legraci sám ze sebe i z jiných filmů, detektivky paroduje a zároveň se vyznává z lásky k nim, to všechno v tak akorát svižném tempu, méně zběsilém než třeba v posledních filmech Wese Andersona, kde stačila trocha nepozornosti, aby byl divák mimo, a v úžasné atmosféře více než podpořené dokonalou Pembertonovou hudbou. Opravdový zážitek s naprosto odzbrojujícím rozuzlením. Něco podobného jsem si onehdy sliboval od Na nože, ale nestalo se.____P.S. Jestli je tu někdo, kdo ještě nemiluje Sama Rockwella a Saoirse Ronan, tak po tom, co tady oba předvádějí, už nebude mít jinou možnost. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Milovníci zaprdených detektíviek to určite milovať. Ja som sa pri tom nudil rovnako ako u všetkých ostatných detektívok. A to napriek tomu, že ich to zároveň paroduje, vďaka čomu som tomu dal šancu. Radšej si ale znova pozriem Scream alebo Galaxy Quest, ktorý si robia srandu zo žánrov, ktoré mám oveľa radšej. Proste toto nebol film pre mňa. Ale výprava bola pekná. Tak za ňu dávam jednu hviezdu. 1/10. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Do you, um, want a cup of tea? / Listen to me, Stalker. No one is ever going to take you seriously as a police officer if you act like a tea-lady, do you hear me? ... Milk and two sugars.Film Wese Andersona bez Wese Andersona nevyrobíte, i když použijete jeho casting, humor a zkusíte to i s vizuální poetikou.A i když v posledních filmech Wese Andersona je Wese Andersona solipsisticky příliš, zde bez Wese Andresona je Wese Andersona prostě málo.Aby byl povrchní film dobrý, musí mít perfektní alespoň ten povrch.Třetí hvězdička za Agathu Christie a Richarda Attenborougha jakožto 'postavy'. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv Saoirse Ronan (strážnice Stalker) hraje často postavy mluvící běžným anglickým přízvukem, zde ji režisér nechal používat její přirozený irský přízvuk. (TaNya_)
  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)

Reklama

Reklama