Reklama

Reklama

Protektorát, tři muži a jedna vězeňská cela č. 108… V gestapáckém vězení je do cely nasazen jako konfident vězeň Evžen (V. Menšík). Nejdříve udal spoluvězně Arnošta (J. Moučka) a nyní má vyzvědět z mladého zatčeného odbojáře Karla (J. Tříska) adresu ilegálních pracovníků, kteří jsou ještě na svobodě. Karel má ale zvenku zkušenosti. Sám doplatil na to, že nezlikvidoval konfidenta… Dvěma cenami ohodnocený film Raport (Trilobit FITESU za rok 1968 – cena za nejlepší scénář, Soutěž o původní televizní inscenaci – II. cena) natočil v roce 1968 podle scénáře Jiřího Hubače Antonín Moskalyk. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Malá komorná väzenská dráma, ktorá celá patrí Menšíkovi. Zastaví sa len občas na pár sekúnd, a dá trochu priestoru ostatným. Udavačstvo bolo v roku 68 veľmi aktuálnou témou a aspoň na pár rokov bolo možné k tomu niečo natočiť. Nezasiahlo ma to ale tak, ako som očakával. –––– V tyhle zatracený době, Karle, se se slušností dostaneš jedině do hajzlu. Vždycky do hajzlu. To si pamatuj. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Výtečné komorní drama z vězeňského prostředí, ve kterém excelují upovídaný Vladimír Menšík a zádumčivý Jan Tříska, zdatně jim pak sekunduje Vladimír Hlavatý v roli bachaře. V životě je někdy obtížné poznat, komu může člověk věřit a komu ne, v období války je toto rozhodnutí o to těžší! Další klenot z pera Jiřího Hubače, který rozhodně stojí za to vidět! ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"To není možný, copak jsme všichni takoví svině…." V tísnivém prostředí jedné vězeňské cely jsme svědky skvělých hereckých výkonů a to nejen ze strany Vladimíra Menšíka. Pozoruhodná je třeba postava vězeňského dozorce v podání roztomilého Vladimíra Hlavatého, který je možná někdy víc směšný než drsný (viz třeba "Co je to za kukuč, to nemůžeš koukat jinak U mě budeš koukat podle předpisů Na co jsou oči, aby viděli"). V onom hereckém duelu Vladimíra Menšíka a Jana Třísky se dlouho zdá, že za delší konec špagátu tahá Menšíkova postava konfidenta. Když si ale mladý odbojář Karel uvědomí, že v téhle zatracené době, se člověk se služností dostane "leda do hajzlu", je zaděláno na velmi překvapivé vyústění. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Špičkové tragické drama z protektorátního vězení. Sledovat Vladimíra Menšíka na plátně, to je prostě požitek a totální profesionalita jeho herectví. Psychologie jeho postavy je neskutečně věrohodná! Byl to mistr a je opravdu veliká škoda, že se dramatických rolí moc nedočkal, v záplavě těch komediálních. Klobouk dolů!! Ale i ostatní nezaostávají, jeho spoluvězni Jan Tříska i Jaroslav Moučka jsou perfektní. Nebo Vladimír Hlavatý v roli bachaře! Neuvěřitelná proměna z hodného dědečka, kterého skoro po celý svůj život hrával, ve sviňskou uřvanou fašounskou bestii. Zlověstnou atmosféru doladil hudební génius Luboš Fišer a scénář napsal znalec lidských duší Jiří Hubač. Režii přesvědčivě a zdatně ukočíroval citlivý a jedinečný Antonín Moskalyk. Co víc si sakra můžem přát??? Ach ty zlatá šedesátá........ ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele

Mám rád pořádek. Čistotu nade všecko. Ráno si sbalíš svoje saky paky a pojedeš. A do tý doby mi z toho uděláš klícku jak ze žurnálu, jak ze škatulky. Všecko musí zářit. Podlaha, postele, všecko. Dobře si to pamatuj. Jinak s tebou zametu palubu. Konec srandy. Je to zkrátka pravda, že Boris Rösner nebyl jediný český herec, který dokázal perfektně zahrát esesáka (třídílný film Dušana Kleina - I ve smrti sami). Skvělý Jiří Adamíra v Modlitbě pro Kateřinu Horowitzovou, či Vladimír Hlavatý v roli čistotou posedlého SS-Untersturmführera v Raportu se mu vyrovnají. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Když scenáristovi Hubačovi chtěli zakázat práci při politických prověrkách, vytáhli na něj, že film je jasně proti vstupu Sovětských vojsk v roce 1968. Ano byl odvysílán po srpnu, ale vznikal dlouhé měsíce před ním. (sator)

Reklama

Reklama