Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svými vlastními silami zbohatlý milionář, jehož si s chutí zahrál Rodney Dangerfield, se rozhodne, že potřebuje lepší vzdělání - a také nějaký čas strávený pryč od své nevěrné nové ženy. Připojí se tedy ke svému synovi na vysokoškolských studiích. Tatínek se tak snaží získat synův respekt, zatímco ten se snaží zapadnout mezi své snobské, ale hrubé spolužáky. Jeden z profesorů si z otcem padne do noty a podporuje jak jeho, tak i syna v tom, aby se navzdory všem nepříjemnostem nevzdávali a pokusili se prvním ročníkem prokousat. Finále zahrnuje parádní frašku se skokanským prknem u bazénu a také obligátní Dangerfieldův projev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Cushing 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak praštěnej, až je to roztomilý, bohužel má dost nevyvážené herecké výkony. Ale skvělej scénář a vtipy, který jsou, světe div se, vtipný. Nejradši mám scénu, kdy synáček má psát esej o Kurtu Vonnegutovi, a klep klep na dveře, spisovatel se dostaví osobně (tj. hraje sám sebe), neboť papínek si ho zaplatil. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V Americe možná úspěšný, pro mě čistý průměr s čistě subjektivně velice nesympatickým hlavním hrdinou. Naštěstí hodně zachraňují vedlejší role - ulítlý Robert Downey jr. a krásná Terri Farrel (alias Jadzia Dax ze Star Trek: Deep Space Nine) a Burt Young taky není špatný. Jinak se radši podívám stokrát na Marečku podejte mi pero, kde se s podobným námětem porvali mnohem zajímavěji. ()

Reklama

sackrebleu 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo príjemná a sympatická komédia s jednoduchým dejom a bez zbytočných záverečných pokusov ísť do hĺbky a rozsievať morálne posolstvo. Za zmienku rozhodne stojí vynikajúci Rodney Dangerfield, na ktorom celý film stojí a jeho záverečný Triple Lindy a taktiež i mladý Robert Downey Jr., ktorý počas filmu vystrieda niekoľko menej či viac divných outfitov a účesov (divných i na osemdesiate roky). A nechýba ani Kurt Vonnegut! ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Další z řady výborných 80s komedií. Musím přiznat, že do této doby jsem o Rodneym Dangerfieldovi vůbec neslyšel, ale ten chlap je prostě boží. Už dlouho jsem se u žádné komedie tak nezasmál. Jasný, že to není nic převratného, ale pobaví, a to tak že dost a to je pro mě hlavní. Zlatá léta ztrávená na vejšce. "Jsou referáty, které jste odevzdal vaše? No, nemůžu lhát Deane Martine. Ano, to jsou! :D ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

"Back To School" je přesně odreagovačka ala "80s" jak ji mám rád. Většinu prostoru si pro sebe nakradl starý mazák Rodney Dangerfield - šikovný podnikatel strádající v osobním životě, který ovšem nejde pro žádnou vtipnou hlášku moc daleko. Na vysokoškolských přednáškách úplně perlil a strašně se mi líbilo, jak do nalajnované výuky vnášel svá vlastní životní moudra z(dravého) podnikání. Burta Younga vnímám hlavně jako neodolatelně buranského Paulieho ze série "Rocky", ale je to také výborný herec malých rolí a neztratil se ani zde jako svérázná pravá ruka Rodneyho. Mladý Keith Gordon si po "Christine" od Stephena Kinga střihl vesměs neutrální roli nejistého synátora a jeho kamarád Robert Downey Jr. na sebe upozornil minimálně svým vzhledem a přirozenou drzostí. Pokud jste si stejně jako já oblíbili seriál "Cobra Kai", máte možnost narazit na vlasatého mlaďocha Williama Zabku pokračujícího v hraní dalšího z jeho typických arogantních blbečků té doby (což se naštěstí později změnilo). No a milovníci hudby Dannyho Elfmana budou odměněni jeho pěveckou i vizuální účasti s kapelou Oingo Boingo. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Kanadská punk-rocková skupina Sum 41 sparodovala záverečnú scénu v súťaži v skokoch do vody, kde Thorton Melon (Rodney Dangerfield) skáče skok Triple Lindy, vo svojom videoklipe k piesni "In Too Deep". (sackrebleu)
  • Vo filme si malé cameo strihol známy americký spisovateľ Kurt Vonnegut, ktorý hral samého seba. (sackrebleu)

Reklama

Reklama