Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

anderson 

všechny recenze uživatele

Konečne na DVD. --- bohužiaľ sprasenejšie DVD by človek ťažko hľadal. Nie je tu originálny poľský zvuk, tým pádom ani české titulky a ani pôvodný dabing ČST. Jediné čo vás "oblaží" je šitoidný, humusný daboš vďaka ktorému DVD putovalo rovno do koša. (27.6.2005) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jedna smutná historka: Když jsem jako absolvent VŠ sloužil na vojně, byl jsem určen do funkce velitele čety školáků týlového vojenského učiliště, budoucích výkonných praporčíků. Když jsem si s nimi individuálně povídal na téma, proč šli (proboha) studovat na vojenské učiliště, cca 70% z nich mi odpovědělo, že kvůli seriálu Čtyři z tanku a pes. Moc se jim líbilo to dobrodružství Janka se psem Šarikem, Gustlíka, Grigorije a poručíka Semena (- a k tankům je nakonec nevzali kvůli oční vadě, nebo plochým nohám, tak skončili tady...). Jo, jo... Moc dobrý seriál pro děti. ()

Reklama

vaska 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle bere jako agitku,tak tomu vážně není ani rady ani pomoci...jo,a český dabing je na prd a celkově škodí celému seriálu,včetně českého nazpívání úvodní písničky....s tímhle minimálně o jednu hvězdu dolů..doporučuji v polském originále,i když uznávám,že ne každému jde polština pod vousy a rozumí jí.... ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Dnes již legendární polský seriál o polských vojácích, hlavně tankistech, v řadách sovětské armády. Válečné běsnění je celkem nenásilně odlehčeno skutečně skvělým humorem. Dobře a celkem věrohodně jsou natočeny i válečné scény. Miláčkem diváků se samozřejmě stal pes Šaryk, bez kterého by snad tu válku ani nevyhráli. I dnes s odstupem času ten seriál nenudí. Škoda, že Poláci nemají chuť, teda spíš penize, dodatečně kolorovat tento seriál. Stálo by to určite zato. Jinak ale celkově slušná čtyřka pro výbornou čtyřku z tanku a pátou hvězdičku má ode mně pes. ()

quasar 

všechny recenze uživatele

Tak tady můžu hodnotit jen z nostalgie, dvě hvězdičky jsou až kam. Je zvláštní, jak můžou člověka ovlivnit vzpomínky. Když mi bylo 12, tak jsem to fakt žral. Teď jsem u prvního dílu nevěděl, jestli to není nějaká parodie... Mimochodem: mám doma knižní vydání a tak jsem si po více než 20ti letech zkusil přečíst pár kapitol a pocit zdaleka nebyl tak otřesný jako ze seriálu. Ty knížky bych si dokázal přečíst i dneska. A pro zajímavost - tank se v knížce jmenuje Zrzek a ne Rudý a vůbec jsem při čtení neměl pocit nějaké politické masáže. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • Psa Šarika stvárnili až tri psy. "Spik" a "Atak" mali v náplni práce najmä nebezpečné scény. Tretím bol "Trymer", bývalý služobný pes, ktorého milícia vyradila z aktívnej činnosti kvôli nízkej agresivite. Dnes stojí vypchatý v Sulkoviciach, v stredisku pre výcvik policajných psov. (Raccoon.city)
  • V druhé epizodě při prvním nasazení na frotně vytahuje Janek (Janusz Gajos) z tanku kulomet, aby jej umístil do lepšího palebného postavení, než má v okopu. Na prvních záběrech můžeme vidět kulomet Děgťarev DP bez klasického trychtýřovitého tlumiče na konci hlavně, typického pro běžné pěchotní provedení, avšak u verze pro tanky zcela abnormálního. Na dalších záběrech se však tento tlumič již nalézá. (Marten77)
  • V patnácté epizodě "Vysoká vlna", když jsou členové posádky Rudého na člunu a vyplouvají z rozstřelené propusti, tak v jednom momentu je vidět, že se kormidlo u člunu zlomí. V dalším záběru je ale již opravené, což lze snadno poznat díky čerstvému dřevu na kormidle, které má jinou barvu. Ve stejné epizodě, v okamžiku opuštění člunu ve městě, má Janek (Janusz Gajos) při seskakování z člunu samopal MP 40, ale v dalším záběru, když seskočí, již drží AK 47. (Zadrak)

Reklama

Reklama