Reklama

Reklama

Pohoří smrti

  • Jugoslávie 19 djevojaka i Mornar (více)

Obsahy(1)

Naivně vyprávěný příběh o evakuaci polní nemocnice do jeskyně v horách je chápán jako pocta partyzánkám za statečnou a obětavou pomoc vojákům během II. světové války. Zdravotnice nesou na nosítkách raněné, mezi nimi v utajení důležitého partyzánského velitele, jehož identitu zná jen velitelka Irina. V patách je jim ovšem mnohem silnější německá jednotka... Ukázka jugoslávského válečného filmu s účastí zahraničních hvězd (zde manželský pár Jane Birkinová a Serge Gainsbourg) zůstává kvalitou daleko za Bitvou na Neretve (1969) i Sutjeskou(1973). (pm)

(více)

Recenze (5)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Tohle se soudruhům vážně nepovedlo. Nezachránila to ani francouzská filmová hvězda Jane Birkin, určená do filmu spíše na ozdobu. Nicméně poletující mornar (Serge Gainsbourg) v dešti německých kulek, bomb a granátů neměl chybu. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Komunistická propaganda heroizující ženské partizánky. Škoda jen, že zásobníky jejich kulometů občas připomínají variaci na "nekonečný příběh"... ()

Reklama

FritoleXx odpad!

všechny recenze uživatele

,,Smrt fašismu, ať žije svoboda... soudruhu.“ Random rádoby emotivní momenty týkající se lidí, které neznáte, random líbačka lidí, které neznáte, random smrt lidí, které neznáte atd. Všechno v tomhle filmu je tak děsně random bez sebemenších souvislostí, že jsem něco tak pitomoučkého ještě neviděl. Po 40 minutách jsem tuhle komoušskou propagandu vzdal, nesnesitelné. ()

Véča 

všechny recenze uživatele

Film věnovaným partyzánkám bojujícím proti Němců, ženám, na které se často zapomíná, že stály mužům v boji po boku. Podle toho ale také vypadá přímočaře nalinkovaný propagandistický příběh heroizující tak opomíjené soudružky ve zbrani. Partyzánky ve filmu byly všechny pohledné mladé ženy, ovšem jak jinak, jediná zrádkyně v jejich kruhu byla ošklivá, malá žena trpící nadváhou. Člověk by neuvěřil, jak vtipně mohou působit vzletná, patetická gesta z úst krásné ženy, která ještě zároveň zvládá jednou rukou střílet z těžkého kulometu. Námořník působil tochu jako protiváha ostatním ženským postavám. Pro film a jeho vývoj byl nezbytný, bez něho by filmy působil značně přefeminizovaně, ale poskakování poskalách jako kamzík a tančení valčíku v rytmu svištících kulek si mohl odpustit přestože to ke konci začalo být k smíchu. Inu dávka partyzánské propagandy jednou za čas neuškodí, ale takovéhle filmy pořád dokola? Děkuji nechci... ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Ano, já vím, tenhle film je doopravdy hodně špatný... Jenže partyzánský ženský oddíl, kde Jane Birkin v upnutém oblečku střílí z kulometu a tváří se jako největší drsňačka na světě… Ano, to se doopravdy musí vidět! Už dlouho jsem se tak nezasmála. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama