Reklama

Reklama

Sekai meisaku dówa: Hakučó no mizuumi

  • Japonsko 世界名作童話 白鳥の湖 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Animovaná pohádka pro děti vypráví příběh baletu Labutí jezero. Zvukovou kulisu filmu tvoří hudba P. I. Čajkovského.
Mladý princ Siegfried s družinou na lovu zavítá k lesnímu jezeru, na kterém plují labutě. Jedna z nich má na hlavě zlatou korunku. Princ se do ní zamiluje, aniž by tušil, že je to zakletá princezna Odette, která jej již dlouho tajně miluje. Odette vězní zlý čaroděj Rothbart, protože si ji chce vzít za ženu. Zachránit ji a zlomit čarodějovu kletbu může jen věrná láska. Protože princ Siegfried dosáhl plnoletosti, jeho matka chystá královský ples, aby si na něm vybral nevěstu. Princ Siegfried pozve Odette, ale čaroděj Rothbart a jeho dcera Odille se snaží jejich lásku zničit... (bergenia)

(více)

Recenze (2)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Krásné zpracování klasického přiběhu. Zejména zlý čaroděj se povedl natolik, že mu člověk skoro až fandí. Na rozdíl od novějších japonských animovaných filmů tento hodně smrdí disneym, ale na škodu to není. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Notoricky známy príbeh je neoriginálny a kreslený dosť nesympatickou animáciou. Film obsahuje veľa zbytočných scén, zbytočných dialógov a všeliaké extempore, tak typické pre japonskú animačnú tvorbu. Hudba je konzervatívna, ale pekná. Hodnotenie: 50% ()

Reklama

Reklama