Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Upíři žízní po čerstvé krvi!  Jsme mocní, neporazitelní, vládneme! Někteří by nás možná nazvali upíry, ale na označení naší rasy až tak nesejde. První byla Alžběta Báthoryová, známá také jako Čachtická paní. Tak jako ona i my využíváme krev nižších živočichů, lidí, ke svému prospěchu. Ale i přes všechny výhody a přednosti nám něco chybí – vůdce. Právě proto jsme vyhledali posledního přímého potomka Alžběty Báthoryové, Kate Davisovou, a přesvědčujeme ji, aby se připojila na naši stranu. Není to lehké, Kate je houževnatá a odmítá svůj předurčený osud. A to se nevyplácí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jediné co mi na filmu vadilo a to opravdu dost, byla přemíra naprosto nudných pasáží, které mě dokonale uspávaly až se jim to nakonec i povedlo a já si musel Žízeň pustit znovu, abych vůbec věděl jak to celé dopadlo. Tenhle fakt zřejmě i ovlivnil můj celkový pohled na film, protože zatímco oceňuji režisérovu kreativitu a scénáristův experiment fakt, že jsem se polovinu filmu dost výrazně nudil a nepomohl ani slušný hudební doprovod mi nedovolí jít v hodnocení moc nahoru. Tenhle snímek doporučuji vidět především jen fandům upířího žánru, nebo australské produkce, protože zbytek z toho asi zrovna dvakrát odvázaný nebude. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Kult ľudí, ktorý vedie farmu daľších ľudí žije pre krv. Tento kult najprv unesie ženu, ktorá má byť priamym potomkom svojej predchodzej zakladateľky, Elizabeth Bathory. Úboha žena je v šoku, kult ju neustále núti pit krv. Skúsení televízny Režisér Rod Hardy spolupracoval začiatkom sedemdesiatich rokov na podobných projektoch a tak aj s malých rozpočtom sa veľmi rýchlo vyrovnal a nakrútil zaujímavý upírsky film 60 percent. PS: Možno dosť podceňovaný film v dobe vzniku. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hrdinkou psychologického thrilleru s prvky hororu je Kate Davisová (Chantal Contouriová), která netuší, že pochází z významného rodu Alžběty Bathoryové. Společenstvo upírů, kterých je po celém světě okolo sedmdesáti tisíc, se snaží získat ji pro svou věc. Kate se ovšem vzpírá, odmítá lidskou krev i začlenění do společenstva. To se snaží využít všech přesvědčovacích i donucovacích prostředků. Na straně Kate je jen Dr. Fraser ((D. Hemmings), který usiluje o její pomalou a nenásilnou asimilaci. Zdejší upíři žijí mezi lidmi, nevadí jim slunce ani náboženské symboly a krev získávají z farem, kde chovají vybrané lidské jedince. Zuby k napití nepotřebují jen v případě obřadu, anebo mimořádné situace. Působivá je psychická manipulace, připomene totalitní praktiky. Ještě než se spustí sprcha, divák podvědomě tuší, že voda to nebude. A destrukce pokoje působí bez počítačových efektů věrohodněji. Tajuplnou atmosféru dokresluje velmi dobrá hudba. I podruhé jsem spokojen. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh je netradičný a originálny a rúca všetky mýty a tradície upírskych filmov.Príbeh je prepracovaný ale aj zo štipkou naivnosti,lebo zakomponovať do príbehu Batoričku sa mi zdá už trocha prehnané až úsmevné.Bolo tu veľa nudných pasáži a aj celkovo film dosť nudil.Bolo tu veľa náhôd,ktoré troška otravovali.Tak akčný upírsky film to nieje a to je škoda také mám radšej ako tie z dobrým príbehom ale bez hektolitrov krvi ako je aj tento.Ani atmosféry tu nebolo veľa.Dávam 3* za zaujímavý nápad ale na viac tento film nemá. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Upři v roce 1979 modernizovali a po Drákulovi v New Yorku tu máme Australské upíry. Ti sice nemají žádné nadpřirozené schopnosti ani zuby, zato mají perfektně zorganizovaný systém farem, kde nejmodernějšími metodami dojí z lidí krev. A mezi ně se nedobrovolně dostává Kate, poslední potomek Čachtické paní, kterou se upíři snaží zlomit, aby se k nim přidala. Na papíře to zní výborně, ale v reálu i přes pěknou hudbu a kameru je to strašně nezáživně natočené. Žádné napětí, vzrušení, atmosféra (s výjimkou jedné pěkné snové scény), nijaké postavy a pekelně zabitý finále. Ron Hardy je zkušený leč televizní režisér a podle toho bohužel film i vypadá - jako nudné televizní drama. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • První film režiséra Roda Hardyho, který byl uveden do kin. (Cheeker)
  • Natáčelo se v australském Melbourne. (Cheeker)
  • Herec Henry Silva po obsazení do filmu prohlásil: "Miluju cestování. Právě to a scénář byly důvody, proč jsem se rozhodl odjet do Austrálie." (Cheeker)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama