Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán námorníctva sa musí dostať k nukleárnej ponorke, ktorá uviazla na dne oceánu. (TV Markíza)

Recenze (27)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Film jde celkem rychle na věc. Hlavní a zásadní událost se stane už mezi 10 a 15 minutou, ale možná, že právě v tom je ten problém, protože ten zbytek filmu věnovaný záchranářské akci mě až tak nestrhnul. Nedá se říct, že bych se vyloženě nudil, technická stránka filmu mi přišla ok, ale chybí tu nějaká větší obava o postavy. Všichni jsou až moc v pohodě a přesvědčení o tom, že budou zachráněni, ale jo vidět se to dá.60% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Film o záchraně přeživších z havarované atomové ponorky US. Navy - Gray Lady. Heston si zde pro změnu střihl roli záchranáře. Přeživší posádku nelimituje jen ubývající vzduch v nezatopených sekcích, ale i otřesy mořského dna, které vrak ponorky nezadržitelně posouvají k podmořské průrvě...čas na vyproštění uvězněných námořníků se rychle krátí. Film nepostrádá napětí ani akci, trikově je také celkem zvládnutý. Pokud to však shrneme v globálnějším kontextu, tak nevybočuje z řady tehdy asi oblíbených katastrofických filmů... (Letiště, Letiště nepřijímá, Skleněné peklo atd...). Tři záchranné vesty jsou tak akorát. * * * ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle stojí a drží především na kulervoucím castingu. Z Hestona mám sice trvale dojem, že se herecky zaseknul někde v padesátých letech, ale všichni ostatní si to dávají s přehledem. Především D.Carradine(čím častěji ho vídám v jeho starších rolích, tím je mi sympatičtější) a S.Keach to táhnou nahoru. Ale i překvápka jako mladičký McHattie nedělají ostudu. Děj je sice jednoduchý a relativně předvídatelný, je ale schopný držet pozornost a gradovat nějáké to napětí. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU THE FELL THAT CALLED FOR A BUCKET OF CHICKEN? Hafo napínavý snímek a navíc o ponorce a to já prostě můžu. Jako bonus tu ještě účinkuje velikán Charlton 'nezničitelný' Heston. Ponorka zasažená lodí, která v mlze jela poslepu, protože měla rozbitý sonar, ponorka se poroučí ke dnu a obrovské drama může začít. Ze začátku nic nenasvědčovalo, že by se záchranou akcí měl být nějaký problém. Ponorka v ideálním úhlu, moře klidné, modrá obloha a na racky to bylo daleko od pevniny, takže ti dali taky pokoj, jenže pak se objevil sesuv půdy a dole začalo být pořádné horko. Kdo má rád ponorky, tak si přijde na své. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Od spojenia mojich dvoch oblubenych zanrov (ponorkovy film + katastroficky) som ocakaval dvojnasobnu zabavu. Ale vysledok je strasna nuda. Trikova stranka je dost slaba, akcne sceny nudne a bez napätia, postavy nezaujimave. Nudil som sa rovnako ako posadka pri cakani na to, kedy ich konecne vyzdvihnu z uveznenej ponorky. Oni ale aspon sledovali lepsi film: Jaws. 4/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Posádka ponorky si čekání na vyzvednutí krátí sledováním filmu Čelisti (1975). (JohnSmith)

Reklama

Reklama