Reklama

Reklama

Professionisti per un massacro

  • Španělsko Los profesionales de la muerte (více)

Obsahy(1)

Trojice vykuků si uprostřed americké občanské války přilepšuje kradením zbraní a prodáváním nepříteli, kterého záhy dynamitem odpraví. Za to jsou odsouzeni k smrti, před popravou jsou ovšem zachráněni díky majoru Lloydovi, který zradil Konfederaci a ukradl náklad zlata. Odsouzencům je tak prominut trest, pokud Lloyda dopadnou a zlato přivezou zpět. Bude to pro naši trojici hračka, nebo je to těžší úkol, než očekávali? (špaček421)

(více)

Recenze (5)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Tři dobrodruzi na cestě za pokladem. Prakticky mě nenapadá, co bych dodal. Děj je roztříštěn na epizodky, moc nedává smysl. Hrdinové jsou tři, nerozluční, vlastně mezi nimi ani neexistuje žádný vztah, chovají se, jako kdyby každý hrál sólo. Z těch tří nejsympatičtější je rozhodně George Hilton, ačkoli i ten je tlačen k přehrávání, pak George Martin je nesnesitelný a dřevěný a Edda Byrnese si ani nevšimnete. Padouši zajímaví, ale všechno vyzní do prázdna a konec je překombinovaný. A scéna s vyvražděním rodiny moc nejde dohromady s nadsazeným zbytkem. Nicméně hlavně v první půlce jsem se docela bavil. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Tři jižanští "vojáci", takoví zákeřní a nečestní chlápci zabíjející na potkání tuny celkem nevinných mužů („zabití seveřana přece není žádná vražda“) jsou povoláni na tajnou misi. Za prvé, Hilton, zde představující naprostý vrchol nesnesitelnosti všech jeho kreací. Jeho dynamitem posedlý kněz se v každém záběru svého přehrávání snaží strhávat veškerou pozornost a být neodolatelně vtipný, to podpořeno nekonečnými škleby. Nemá to ovšem nijak snadné, přihlédneme-li k faktu, že po svůj bok dostal kolegu Martina, jenž je obvykle divný, ale tady je v otravnosti dokonalý stejně, jako jeho kolega. V podivné vestě, s šíleným účesem, taktéž s postojem úžasně nad věcí, vypadá zcela identicky jako Mark Damon ve svých nemilých kreacích. A taky se tak chová a hraje. Tak ještě třetího do party. Ale koho, aby nám nekazil naši skvělou two-men show? Eda Byrnes, opatřen nepřehlédnutelnou loknou, nepůsobí ani moc jako herec, spíš jako vyjukaný mládenec, jehož neočekávaně překvapili s kamerou a dvěma nepříjemnými kolegy, kteří, objeví-li se on sám na plátně, ho okamžitě vystrčí. Má patřit do bezskrupulózní skupinky, která zabíjí bez jakýchkoliv zábran a jen pro vlastní prospěch (a má tím patrně být vtipná), ale díky tomu, že se neprojeví, je mi tu jediný sympatický. Po odpojení od dohlížejícího poručíka může naplno začít zcela neskutečná část v obléhané vesničce, kde vládne tvrdou rukou speciální guest star Bódalo - krutý muž disponující krutou skupinou a indiánskou sjetou maminkou, jíž je plně oddán. Hudba žádná či divná. Bitva o zlato, falešné spolčování, zasílání mrtvol v lanovce, nějak to dohromady moc nedává smysl, chování nelogické a celkově velmi pochybná atmosféra. Ale jednou věcí si můžeme být jisti: zcela předvídatelný spoil Pokrytecký skoro Damon, pokrytecký úplně Hilton s náhodně nachomýtlým Edou přechytračí každou přesilu, vyhrají a za rozmetání všech v kol odjedou vstříc šťastným zítřkům.konec spoilu To Svadbos: ten koment má asi patřit k "Vado... l'ammazzo e torno" ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Na počátku se to zdá být celkem nadějnou akční spaghetti variací na tucet špinavců, ovšem dech tomu dojde docela brzy. Musíme si prožít celkem nudnou půlhodinku, abychom nakonec zjistili, že akční závěr je trochu odbytý. Sice se nahromadí mrtvoly ze všech stran válčících spekter, ale forma jejich odpravy je trochu klišovitá. Film jako slušný průměr tak zachraňují jako vždy Mexičané:-) ()

Svadbos odpad!

všechny recenze uživatele

Nájomný lovec Hilton, bandita (Gilbert Roland) a bankový úradník Byrnes sa pachtia za zlatým pokladom. Hlúpy spaghetti western, natočený v Španielsku. V USA bol film premietaný pod názvom "Any Gun Can Play". Taktiež je známy pod názvom "For A Few Bullets More". ()

Reklama

Reklama