Reklama

Reklama

Shogun Assassin

  • Japonsko 真田幸村の謀略
Trailer

Obsahy(1)

Šílený, paranoidní šógun se rozhodne nechat zlikvidovat elitního samuraje Ogamiho, o kterém se domnívá, že by pro něj mohl být hrozbou. Plán však nevyjde, je zavražděna pouze samurajova manželka Azami. Ogami se tak se svým malým synkem Dajgorem vydává na cestu pomsty proti celému šógunátu, stává se z něj legendární nájemný zabiják Vlk samotář, vrah se synem.
Snímek vznikl pro americký trh sestřihem z prvních dvou dílů japonské samurajské série Vlk samotář a mládě (Lone Wolf and Cub). Kromě nadabování do angličtiny došlo ke zjednodušení zápletky, doplnění voice-overu vyplňujícího mezery v ději a nahrání nové, elektronické hudby. (VanTom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Původní sérii o Vlkovi samotáři zatím neznám, takže hodnotím jen tento počin. Příběhově samozřejmě nic nového ani omračujícího, jelikož filmů o pomstě je spousta. Samuraj se synkem prochází krajinou, v patách mají Shogunovy zabijáky, ale jsou smířeni s osudem, a tak smrti se nebojí. Snímek má několik působivých scén, které připomenou klasiku Tenkrát na západě. Asi nejlepší je scéna v lázni, kdy by se atmosféra dala krájet samurajským mečem. Další je moment u studny - obětuje Vlk syna? Vsadit bych si nechtěl... Ta nejdojemnější naopak je, když chce syn přinést zraněnému otci vodu ze řeky. Sympatické gore, kdy gejzír krve co chvíli ohodí kameru, již dnes nešokuje, ale potěší. Namyšlené trio Vládců smrti brzy zjistí, že vždycky je někdo o něco lepší. Slušná kamera, hudba poněkud nevyvážená - místy vytváří úžasné napětí, jinde zas naopak nepříjemně elektronicky kváká. Meče se míhají, hlavy a končetiny létají a Vlk se synem, jako by byli chráněni magií, kráčí vstříc svému osudu... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tím, čím pro mě měla být Lady Snowblood a nebyla, je pro mě Shogun Assasin. Od první do poslední minuty působivé, promyšlené a explicitně vyjádření cesty za pomstou skrze smrt všeho, co stojí v cestě. Brilantní bojová technika hlavní postavy prostupuje celým film. Jeden rázný přesně mířený švih a je hotovo... Vyprávění syna jen dodává příjemný pohled z kočárku, který zní přesně tak dětsky jak má. Přestože exploatační japonské filmy mají svou sílu tak mě SA zatím zaujal nejvíce. Pomohla tomu i dunivě hluboká hudba dotvářející temnější atmosféru stejně jako technické aspekty jako kamera. Na sestříhaném filmu je patrné, že je sesbírán z částí většího, určitě provázanějšího a ještě hlubšího díla, ale i tak funguje velmi dobře. Kdyby byl však ucelenější a lépe ukončený, 5* by bylo jistých. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Osudová a jaksi vnitřně emocemi nabitá výprava za pomstou, která třebaže je velmi přímočará a dějově strohá, ve výsledku nepůsobí nijak primitivně. Možná je to díky cílevědomé a na svou dobu technicky kvalitní režii (výborná kamera, přechody i práce se zvuky) a možná za to může lehounká příměs hry s diváckými očekáváními, každopádně svou zásluhu na vážnosti a vznešenosti nese i charismatický a málomluvný hlavní hrdina. Ona vážnost však nápadně kontrastuje se záměrnou přemírou černohumorné brutality. 8/10 ()

anais 

všechny recenze uživatele

V podstatě se nejedná o plnohodnotný film, ale sestřih prvních několika dílů série o Lone Wolfovi. Film tedy poztrácí mnohé podstatné detaily příběhu, takže se může stát, že se divák v příběhu ztratí. O nějaké postavy a jejich motivace tu však nejde. Tento film je založen na opravdu zběsilém střídání akčních sekvencí, které jsou často natočeny s velkou invencí, alespoň mě jako Evropanovi to tak připadá, v zemích východních to ta výjimečně vypadat nemusí. Jako příklad bych uvedl víření rób ninja-gejš. Kdo nechce sledovat tuhle úžasnou sérii krvavých efektů, která má příběh ořezaný na úplnou dřeň, nelze mu než doporučit původní sérii, která je samurajskou tematikou a hutnou hrdinskou story prodchnutá skrz naskrz. To, že shlédnutí je povinnost pro každého fanouška podobných filmů podpořím ještě faktem, že sám Quentin Tarantino se nechal tímto dílkem víc než inspirovat a ztvárnil mnoho akčních scén v Kill Billovi na základě shlédnutí právě Shogun Assassina. (stříkání krve je úplně identické a i některé scény se zdají být podobně snímány) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Filmaři najali hluché odezírače ze rtů, aby pomohli sestavit anglické dialogy tak, aby pohyby rtů odpovídaly pohybům japonských herců. (Rominator)

Reklama

Reklama