Reklama

Reklama

Shogun Assassin

  • Japonsko 真田幸村の謀略
Trailer

Obsahy(1)

Šílený, paranoidní šógun se rozhodne nechat zlikvidovat elitního samuraje Ogamiho, o kterém se domnívá, že by pro něj mohl být hrozbou. Plán však nevyjde, je zavražděna pouze samurajova manželka Azami. Ogami se tak se svým malým synkem Dajgorem vydává na cestu pomsty proti celému šógunátu, stává se z něj legendární nájemný zabiják Vlk samotář, vrah se synem.
Snímek vznikl pro americký trh sestřihem z prvních dvou dílů japonské samurajské série Vlk samotář a mládě (Lone Wolf and Cub). Kromě nadabování do angličtiny došlo ke zjednodušení zápletky, doplnění voice-overu vyplňujícího mezery v ději a nahrání nové, elektronické hudby. (VanTom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

342...345 ninjů... Naprostý kult ve všech myslitelných ohledech. Tajemný Lone Wolf se svým synem na cestě za klidem duše (a nebo do zatracení; vyberte si), která je lemována nějakou tou stovkou mrtvol, hektolitry krve a spoustou odpadajících lidských částí. Jedná se o sestřih úvodních dílů volné série o jejich společné cestě. I tak to obsahuje emocionální hloubku, jakou byste tomu na letmý pohled záležitosti nepřiřkli. Jediná, bohužel velká, výtka míří k tomu, že je místy až přespříliš poznat, že se jedná "pouze" o sestřih. Jeden z filmů bez něhož by Tarantino neměl co vykrádat v Kill Billovi. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Kusok, ktory patri medzi filmy ktore doslova tvoria jadro toho co povazujeme za kultove. Nie len koli svojim kvalitam, ale napriklad aj koli tomu ze koli nesmiernej brutalite film dostal ban a bol znova vypusteny az po niekolkych rokoch. Jednoduchy pribeh o pomste, ktory vsak v sebe skryva mnoztvo prvkov, ktore ho posuvaju trochu mimo standartnych samurajskych filmov. Ci uz je to spominana brutalita, nadsadene bojove sceny, alebo kamera a hudba (ci skor zvuky) ktore davaju snimku temny-mrazivy nadych, ktory je vlastny skor hororom. Brilantna choreografia, mnoho skvelych zanrovych vychytavok.....jednoducho vyzivne, stylove a s atmosferou co priam sala z obrazovky. A naviac sa dozviete, aky krasny dokaze byt zvuk striekajucej krvi z cerstvo rozseknutej krcnej tepny :) (10/10) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

To že ide o podarený zostrih dvoch Japonských samurajských filmov som sa dozvedel až po pozretí tejto snímky. A nie som prekvapený. Ide o vynikajúco nakrútené boje na meče, skvelá kamera a neustále tečúca krv s odseknutých končatín, rôznorodý typ bojovníkov a cit pre detail v každom zábere. No dej mi nedával dokopy ustálenú formu. Čo som samozrejme pochopil keď som zistil že išlo o 2 časti ktorá má každá po hodine a pól. Nesedela mi tam hudba ktorá bola otrasná, nepodobalo sa to na nič Japonské. Išlo o elektronický hnus ktorý bol v Američanmi celkom vymenení . A však aj s tohoto zostrihu ma tieto filmy nesmierne zaujali.. Takmer vo všetkých smeroch to je lepšie ako Lady Snowblood ktorej som dal 5 hviezd čo som však zmenil. štýlovosť, boje, hrdina, nepriatelia to všetko je tu spracované oveľa precíznejšie. čo odseknutá končatina to vytrénované zakončenie samuraja. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Původní sérii o Vlkovi samotáři zatím neznám, takže hodnotím jen tento počin. Příběhově samozřejmě nic nového ani omračujícího, jelikož filmů o pomstě je spousta. Samuraj se synkem prochází krajinou, v patách mají Shogunovy zabijáky, ale jsou smířeni s osudem, a tak smrti se nebojí. Snímek má několik působivých scén, které připomenou klasiku Tenkrát na západě. Asi nejlepší je scéna v lázni, kdy by se atmosféra dala krájet samurajským mečem. Další je moment u studny - obětuje Vlk syna? Vsadit bych si nechtěl... Ta nejdojemnější naopak je, když chce syn přinést zraněnému otci vodu ze řeky. Sympatické gore, kdy gejzír krve co chvíli ohodí kameru, již dnes nešokuje, ale potěší. Namyšlené trio Vládců smrti brzy zjistí, že vždycky je někdo o něco lepší. Slušná kamera, hudba poněkud nevyvážená - místy vytváří úžasné napětí, jinde zas naopak nepříjemně elektronicky kváká. Meče se míhají, hlavy a končetiny létají a Vlk se synem, jako by byli chráněni magií, kráčí vstříc svému osudu... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Filmaři najali hluché odezírače ze rtů, aby pomohli sestavit anglické dialogy tak, aby pohyby rtů odpovídaly pohybům japonských herců. (Rominator)

Reklama

Reklama