Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy a Martin Lawrence neprávem obviněni z vraždy v třicátých letech. Kdy se s takovými prostě nezacházelo nejslušněji, natož s černochy. Scénář jsem už někde viděl, avšak v mnohem lepčejším filmečku (Vykoupení z věznice Shawshank). I když se oba snaží na tuto vězeňskou klasiku to mít absolutně nemůže, ale je to podobné :-) Na komedii se divák zrovna moc nenasměje, ale čas strávený s filmem a dobrým koncem uteče jako voda. Slušný a drsný filmík :-) ()

Kremik 

všechny recenze uživatele

Toť otázkou, jestli je to komedie nebo vážný příběh. Každopádně v obou směrech to funguje a komediální dvojice Murphy Lawrence tu dokazuje, že není jen přiblblou černou komediální dvojicí...Má to jiskru, patos. Je to prostě sakra dobré komediální drama, či dramatická komedie o přátelství...Ray a Claude si získali moje sympatie:) ()

Reklama

Igy007 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Nemyslím ani tak díky velmi slušnému námětu a lidskému herectví; spíš je to tou formou. Možná jde tak trochu o černou odpověď na Shawshank. Každopádně je moc dobře, že tento film, který jsem poprvé v životě shlédla až včera, vznikl. Těší mě ten konec (neříkám jaký). A že většinou hodnotím na základě vyvolaných emocí, nemůžu jinak než pět (a je mi jedno, zda má ten film nějaké chyby, já nejsem Spáčilka, jsem jen divačka). ()

Looka 

všechny recenze uživatele

Už jsem myslel že tohle nikdy nenapíšu, ale jedná se o zcela nečekaně přijemnou a vtipnou komedii s Eddie Murphym a Martinem Lawrencem. Žádný fekální humor ale místy až dojemný příběh dvou ztracenců, kterým budete opravdu fandit až do konce. Scény z amerického vězení 30. let jsou srandovní a přitom mrazivé. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Výborná dvojica černoškých komikov robí z tejto komédie niečo vďaka čomu som mal veľa pozitívnych zážitkov. Ani sám sa neviem rozhodnúť kto je lepší, istú časť filmu kraluje Eddie, ale potom sa dotáva do ráže Martin a zase je to vyrovnané. Hlavne zo začiatku je Murphy tou dominantnejšou persónou. Ale Martin Lawrence sa vie pre mňa až priam dokonale šklebiť a ksichtiť v pravý moment. Lawrence Vás rozosmeje už len svojou prítomnosťou. Nezabnuteľná je aj hudba napr. pri priereze černoškou históriou v USA alebo v záverečných titulkoch. A aj keď to moc nemusím (presladený Made in USA koniec) v tomto filme som si ho naprosto užil. Ku koncu som rozmýšlal o 3*, ale hlavne záver filmu, keď sú už obaja aktéry na "dôchodku" je úžasne dobre zvládnutý. Veľkú podstatu v tom aj zohralo aj režisíjné počínanie Demmeho. Česť jeho pamiatke. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)
  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)
  • Ve scéně, kde je Rayford (Eddie Murphy) zmlácen Goldmouthem, Rayford pronese : "Znám mrchu jménem Della, která umí dát větší ránu, než ty." Žena jménem Della vystupuje v Murphyho filmu Noci v Harlemu a rovněž jeho postavě v bitce namlátí. (D3VIL)

Reklama

Reklama