Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Looka 

všechny recenze uživatele

Už jsem myslel že tohle nikdy nenapíšu, ale jedná se o zcela nečekaně přijemnou a vtipnou komedii s Eddie Murphym a Martinem Lawrencem. Žádný fekální humor ale místy až dojemný příběh dvou ztracenců, kterým budete opravdu fandit až do konce. Scény z amerického vězení 30. let jsou srandovní a přitom mrazivé. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Murphy a Lawrence aj samostatne unesú a oživia nejakú uletenú komédiu, ale v tomto filme okrem toho, že boli perfektne vymaskírovaní, sa udialo viac tragického ako komického. Vo filme vôbec nebol využitý ich komický talent a výsledný efekt bol rozťahaný melodramatický príbeh a miestami dokonca s lacným humorom, ale za niektoré vtipné momenty mierny nadpriemer. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Komerčně s tím filmem vytřeli podlahu, ale je to nepochopitelné. Ač Murphy s Lawrencem slibují při každém svém novém trháku jen trapas a stejné schéma, jejich společný projekt dopadl podstatně lépe a takový osud si ani trochu nezasloužil. Vězeňský děj přebujelou bláznivinu neslibuje, proto se mezi žánry rotuje, což však nevadí a umírnění komici těží dokonce víc než v případech, kdy přehnaně tlačí na pilu. Neúspěch asi tedy pramení ze špatné taktiky producenta - na typické diváky M+L moc vážné, pro náročnější je vyhýbání se těm dvěma pravidlem. Smutné... ()

ric 

všechny recenze uživatele

Nemá to nic, co byste jinde už neviděli - komediální kousky na téma chudí černoši co by rádi byli "někdo", obvinění neprávem, pokusy o útěk, scéna s propuštěným vězněm, který si raději zvolil smrt, něž svobodu, promyšlený útěk. V podání M. Lawrence a E. Murphyho vám to ale nějak nepřijde (kupodivu) - prostě koukáte a bavíte se. To na tomhle snímku cením asi nejvíc. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kokain od Demmeho se mi moc líbil a nemám nic ani proti Doživotí. Nejedná se o zase nějak ztřeštěnou komedii a chvílemi se i hraje na docela vážnou notu. Až mě to zarazilo. Duo Eddie/Martin hlavně v první polovině šlape jako na drátkách. PS: Zjišťuji že v roce 99 prožíval Eddie své znovuzrození. Trošku škoda že po roce 2000 přestal mít štěstí na podobné filmy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Spankyho (Rick James) kulhání nebylo předstírané. Scéna totiž byla natočena po Jamesově operaci. (D3VIL)
  • Ve scéně, kde je Rayford (Eddie Murphy) zmlácen Goldmouthem, Rayford pronese : "Znám mrchu jménem Della, která umí dát větší ránu, než ty." Žena jménem Della vystupuje v Murphyho filmu Noci v Harlemu a rovněž jeho postavě v bitce namlátí. (D3VIL)
  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)

Reklama

Reklama