Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám to sice prakticky vyzkoušené, ale asi by mne nebavilo vyhrát doživotní pobyt v base za něco, co jsem nespáchal. Jsem však majitelem bílé pleti, no možná spíš zdravě světle zelené a vraždím naprosto minimálně, takže by se mi to nemělo stát. Ale kdyby k tomu došlo, tak by v mé rebelské duši jistě bouchly saze, po pětašedesáti odmakaných letech bych nadšeně zrychlil pohyb svého chodítka a ukázal bych dozorcům shrbená záda. - Předchozí bláboly jsou jasným důkazem toho, že i film s Eddiem Murhym a Martinem Lawrencem může díváka přinutit k takřka filozofické úvaze. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

5 hvězdiček si to v mých očích zaslouží. Nápad dobrej dva černoši sheriff co nesnáší negry černá mrtvola a auto plný gořalky a úžasná věta ,, mi jsme nic neudělali a gořalka je spankyho co horšího se nám může stát. "DOŽIVOTI" :o) Kolik by stálo udělat z koláče pro bílí černoškej koláč a co kdybych si stebe udělala černoškej koláč a na závěr Claude Banks do šmajchlkabinetu . Osobně jsem se u toho zasmál koukal jsem na tu komedii v originále s titulkami a následně i po našemu a ten dabing se jim povedl podle mě . Když jsem tak nad tím přemýšlel co tu spousta lidí napsala že se to tváří jako vězenské drama a komedie hodlám nesouhlasit že je to schyzofrenické , přijde mi to vyvážené takže se z toho stává film o dvou černoších co dostanou od soudce pernamentku a snaží se tím vším protlouct se zdravou kůži aby si to nehodili :o)) a pro mě je to film na který jsem se rád večer podíval :) a nebyl jsme zklamán . ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený pokus o FRAJERa LUKEa na černošský způsob. Dva typové se náhodou namočí do průseru a jsou odsouzeni na doživotí. Scenáristicky hodně schizofrenní - chvílema se to tváří jako osudové drama, chvílema jako komedie. Obojí dohromady nefunguje a za některé odfláknuté pasáže by si tvůrci filmu zasloužili nakopat. Ale jestli chcete vidět, jak bude Eddie Murphy vypadat v devadesáti, tak to zkoukněte. Ta maska je dokonalá. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Až na pár výnimiek výlučne černošská vec, ktorá s menom E. Murphy láka, ale s M. Lawrencom som mal odjakživa problém. Príbeh tie nesympatie prebil a tak som i toho Lawrenca nakoniec akceptoval. Takmer 2/3 filmu sa odohrávajú vo väzení a jeho blízkom okolí "palebnej línie" , kde sa nájde miesto i pre humor. Asi najviac som sa zasmial pri scéne hľadania otca medzi nastúpenými černochmi v rade. Keďže príbeh nám dvojicu hlavných hrdinov približuje od 30. rokov až po súčastnosť, logicky museli prísť na radu masky, ktoré z nich urobili starcov. Nepôsobili tak rušivo ako som si myslel a pre akýkoľvek film je dobre, ak sa nezaoberáme detailami, ale vnímame príbeh. Tu to celkom vyšlo. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Tento film začal úplne inak ako som očakával, a skončil ešte úplnejšie inak ako som si myslel že skončí. Mám rád filmy kde sa stretne nejaké dobré duo hercov, je to potom o to viac zábavy. Predstavte si, že vás nejaký človek prv zachráni, a potom vás dostane na doživotie do väzenia. Fakt by som aspoň ja nevedel či mu mám ďakovať, alebo ho chcieť zabiť, a toto tam bolo cítiť. Murphy za jedna, Lawrence za jedna, film za *****. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)
  • Hned 4 tvůrci podílející se na vzniku filmu zemřeli v poměrně nízkém věku. Herec Bernie Mac v roce 2008 na zápal plic ve věku 50 let. Michael Taliferro v roce 2006 na mozkovoiu mrtvici ve věku 44 let. Rick James v roce 2004 na předávkování kokainem ve věku 56 let a režisér snímku Ted Demme v roce 2002 vě veku 38 let, rovněž na předávkování kokainem. (korbitch22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno