Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

I když to není film z první ligy tak si nemůžu pomoct ale mile mě překvapil. Eddie Murphy není nejlepší herec a prakticky ve všech svých filmech hraje stejným stylem a Martin Lawrence jakbysmet ale tady jim to celkem sedí a i když snímek chvilkama překračuje na jednom místě a neví jestli být komedií nebo dramatem tak je zábavný a citlivý. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

Už jsem myslel že tohle nikdy nenapíšu, ale jedná se o zcela nečekaně přijemnou a vtipnou komedii s Eddie Murphym a Martinem Lawrencem. Žádný fekální humor ale místy až dojemný příběh dvou ztracenců, kterým budete opravdu fandit až do konce. Scény z amerického vězení 30. let jsou srandovní a přitom mrazivé. ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Překvapivě opravdu dobrá černošská komedie, která poměrně dobře kopíruje nepřekonatelného Frajera Lukea s velmi dobrou ústřední dvojicí, která film opravdu velmi slušně tahá a svými neuvěřitelnými gagy a neustálými hádkami zajišťuje vtipnost tohoto filmu. Jinak by to možná chtělo trošku sestříhat a byť je druhá polovina už spíše dramaticky laděna, tak samotný konec opravdu potěší, že se ty dvě nevinné mluvky opravdu dostanou na Yankees a ještě v devadesátce si ten zbytek opravdu užijí, ale jak ve filmu zaznělo, čtyřicet let v base je nenahraditelných a ono se to nakonec ještě o něco protáhlo :) 70% ()

new4nomaly 

všechny recenze uživatele

Dávám tři a to díky příjemnému konci. Jinak, děj přímočarý téměř bez vtipu a to je celkem u těchto dvou pánů komiků velikánská škoda. Dabingový hlas Martina Lawrence je přímo katastrofální, ale to je asi jen můj sugestivní názor. Nebýt těchto zásadních nedostatků, věřím, že by se jednalo o velmi slušný film. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy a Martin Lawrence neprávem obviněni z vraždy v třicátých letech. Kdy se s takovými prostě nezacházelo nejslušněji, natož s černochy. Scénář jsem už někde viděl, avšak v mnohem lepčejším filmečku (Vykoupení z věznice Shawshank). I když se oba snaží na tuto vězeňskou klasiku to mít absolutně nemůže, ale je to podobné :-) Na komedii se divák zrovna moc nenasměje, ale čas strávený s filmem a dobrým koncem uteče jako voda. Slušný a drsný filmík :-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)
  • První běloch se ve filmu objeví po 14 minutách. (Sprite)
  • Hned 4 tvůrci podílející se na vzniku filmu zemřeli v poměrně nízkém věku. Herec Bernie Mac v roce 2008 na zápal plic ve věku 50 let. Michael Taliferro v roce 2006 na mozkovoiu mrtvici ve věku 44 let. Rick James v roce 2004 na předávkování kokainem ve věku 56 let a režisér snímku Ted Demme v roce 2002 vě veku 38 let, rovněž na předávkování kokainem. (korbitch22)

Reklama

Reklama