Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších filmov Eddieho Murphyho po roku 1990 a asi najznesiteľnejší film s Martinom Lawrenceom. Film je síce komédiou, ale ani tak neútočí na bránicu, ako skôr pripravuje pohodovú južanskú atmosféru. Nebolo veľa pasáži, kde som sa smial, ale iba o tom komédie nie sú. Life je ako stvorený na pohodový večer pri TV. PS: tie masky, ktoré zobrazujú hercov v jednotlivých vekoch, sú jednoducho geniálne a dokonalé. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Upozornenie na úvod - nečakajte bláznivú komédiu a nebudete sklamaní! Toto je jednoznačne najlepší film dua Murphy+Lawrence, pri spočítaní všetkých pozitívnych dojmov dávam vyše 4*. Smutnotrpká veselohra plná južanskej atmosféry a slnka. Pohodový filmík, odľahčená "muphyovská", ale nie zbabelo ľahkovážna variácia na Shawshank a Zelenú míľu. Príjemný zážitok s odľahčeným koncom. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám to sice prakticky vyzkoušené, ale asi by mne nebavilo vyhrát doživotní pobyt v base za něco, co jsem nespáchal. Jsem však majitelem bílé pleti, no možná spíš zdravě světle zelené a vraždím naprosto minimálně, takže by se mi to nemělo stát. Ale kdyby k tomu došlo, tak by v mé rebelské duši jistě bouchly saze, po pětašedesáti odmakaných letech bych nadšeně zrychlil pohyb svého chodítka a ukázal bych dozorcům shrbená záda. - Předchozí bláboly jsou jasným důkazem toho, že i film s Eddiem Murhym a Martinem Lawrencem může díváka přinutit k takřka filozofické úvaze. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

Už jsem myslel že tohle nikdy nenapíšu, ale jedná se o zcela nečekaně přijemnou a vtipnou komedii s Eddie Murphym a Martinem Lawrencem. Žádný fekální humor ale místy až dojemný příběh dvou ztracenců, kterým budete opravdu fandit až do konce. Scény z amerického vězení 30. let jsou srandovní a přitom mrazivé. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený pokus o FRAJERa LUKEa na černošský způsob. Dva typové se náhodou namočí do průseru a jsou odsouzeni na doživotí. Scenáristicky hodně schizofrenní - chvílema se to tváří jako osudové drama, chvílema jako komedie. Obojí dohromady nefunguje a za některé odfláknuté pasáže by si tvůrci filmu zasloužili nakopat. Ale jestli chcete vidět, jak bude Eddie Murphy vypadat v devadesáti, tak to zkoukněte. Ta maska je dokonalá. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kde je Rayford (Eddie Murphy) zmlácen Goldmouthem, Rayford pronese : "Znám mrchu jménem Della, která umí dát větší ránu, než ty." Žena jménem Della vystupuje v Murphyho filmu Noci v Harlemu a rovněž jeho postavě v bitce namlátí. (D3VIL)
  • První běloch se ve filmu objeví po 14 minutách. (Sprite)
  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)

Reklama

Reklama