Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

I když to není film z první ligy tak si nemůžu pomoct ale mile mě překvapil. Eddie Murphy není nejlepší herec a prakticky ve všech svých filmech hraje stejným stylem a Martin Lawrence jakbysmet ale tady jim to celkem sedí a i když snímek chvilkama překračuje na jednom místě a neví jestli být komedií nebo dramatem tak je zábavný a citlivý. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden skvelý snímok, ktorý pobaví ale aj pohladí po duši. 90. boli proste studnicou skvelých filmových príkladov. Eddie štartoval nový comeback, Martin sa ešte vyhrieval na slniečku a hlavne tu nebola, dnes tak vlezlá a otravujúca, prílišná politická korektnosť, ktorá vo väčšine prípadoch z dnešnej doby nemá opodstatnenie. Bola čistá, nehasnúca radosť po filmovom uspokojeniu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož film natočil Ted Demme, o kterém jsem tehdá také psal, nemohu jinak než hodnotit pozitivně. Doživotí je totiž ve skutečnosti supr komedie, kde hlavní roli hrají Eddie Murphy a Martin Lawrence. Také je to jedna z nejlepších komedií právě s nimi. Možná by na první pohled mohlo vypadat, že film je stoprocentně pro černošskou menšinu, ale ve skutečnosti to tak není. Stačí si uvědomit, že režisér je běloch. Každopádně ke komedii samotné. Já se u ní bavil, dokonce jsem jí viděl víckrát jak jednou a natočené je to také s vervou. Bůhví kde by Ted Demme byl, kdyby neskončil, tak jak skončil. Rozhodně měl nakročeno na jednoho z nejlepších režisérů doby, leč to nestihl. Alespoň tu na něj jsou vzpomínky, jako je právě tento film, které se jen tak neztratí. ()

mistr97 

všechny recenze uživatele

Doživotí se mezi mé oblíbené filmy nezařadí. Představitelé hlavní dvojice mi sice jsou sympatičtí a jednoduchý děj by mi v komedii také naprosto stačil, ale s humorem to bylo horší. Murphy a Lawrence neukázali vše ze svého komediálního umu, a proto jsem se příliš nebavil. Je to takové velmi odlehčené drama, což je zvláštní kombinace. 50 % ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

50/50 dráma/komédia s ukecaným Murphym a Lawrencom. Sympatický pokus, ale radšej mám väzenské prostredie v dramatickom poňatí... Ale to je moja chyba. Film za 3***, dobré masky. Najväčší problém filmu je v tom, že ono to chce byť aj dráma, čo sa jej niekedy darí (samotný osud dvoch hlavných protagonistov odsúdených neprávom na doživotie), a chce to byť aj komédia... Lenže pri filme som sa ani raz nezasmial ! Inak v pohode, ale stopáž mohla byť o čosi kratšia. 61,118% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kde je Rayford (Eddie Murphy) zmlácen Goldmouthem, Rayford pronese : "Znám mrchu jménem Della, která umí dát větší ránu, než ty." Žena jménem Della vystupuje v Murphyho filmu Noci v Harlemu a rovněž jeho postavě v bitce namlátí. (D3VIL)
  • Spankyho (Rick James) kulhání nebylo předstírané. Scéna totiž byla natočena po Jamesově operaci. (D3VIL)
  • V polovině filmu, kdy vězni sledují zprávy z druhé světové války, nastoupí do věznice Porouchanej (Bokeem Woodbine), který je draftován Pittsburghskými vranami. Zmíněný tým však existoval pouze v letech 1930 až 1938, tedy o 3 roky dříve, než USA vstoupili do války. (Hopkins)

Reklama

Reklama