Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný příběh dvou náhodně potkaných mužů, z kterých se poté, co jsou neprávem odsouzení na doživotí, stávají přátelé. Samozřejmě jsou tvrdohlaví, ale nakonec si uvědomí, že jeden bez kamarádství toho druhého být nemůže. Konec byl taky supr a nedivím se, že měl tento film nominaci na oscara za masky, protože v roce 1999 takhle parádně zvládnout zestárnutí hlavních herců...klobouk dolů. Opravdu velice příjemné překvapení. 85%. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

I když to není film z první ligy tak si nemůžu pomoct ale mile mě překvapil. Eddie Murphy není nejlepší herec a prakticky ve všech svých filmech hraje stejným stylem a Martin Lawrence jakbysmet ale tady jim to celkem sedí a i když snímek chvilkama překračuje na jednom místě a neví jestli být komedií nebo dramatem tak je zábavný a citlivý. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy a Martin Lawrence neprávem obviněni z vraždy v třicátých letech. Kdy se s takovými prostě nezacházelo nejslušněji, natož s černochy. Scénář jsem už někde viděl, avšak v mnohem lepčejším filmečku (Vykoupení z věznice Shawshank). I když se oba snaží na tuto vězeňskou klasiku to mít absolutně nemůže, ale je to podobné :-) Na komedii se divák zrovna moc nenasměje, ale čas strávený s filmem a dobrým koncem uteče jako voda. Slušný a drsný filmík :-) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Táto tmavá dvojica rozhodne nepatrí medzi moje obľúbené komické dvojice, ale tu boli celkom znesiteľní. Množstvo slov je ohromné, no netreba čakať drámu, pretože scenár to všetko nemyslel až tak vážne. Nájdu sa aj momenty, kde vidno snahu o podanie nejakého životného posolstva, ale vždy sa to obráti na komédiu. A to je dobre, sú z toho dokobca silnejšie tri hviezdy. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Od filmu, který je pojmenován Life , jsem očekával asi více než tohle, nebo spíše ne? Absolutně náhodným úderem do ovladače byl tento snímek a vlastně se mi opětovně potvrdilo pravidlo, že náhoda je lepší nežli plán. Ale nyní k filmu. Všichni bystří diváci dokázali poznat, že je zde nakombinováno několik různých prvků z různých filmů z vězeňského prostředí. Nejvíce si Ted Demme zasedl na Frajera Luka. Na frajera jsem si taktéž rád zaspomínal při útěcích a boxovací scéně s gorilím mužem. Hlavní herci trochu nezvykle zvolení, ale šlape to o to více je škoda několika přemrštěných momentů a hluchých míst. - 5/10 - ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kde je Rayford (Eddie Murphy) zmlácen Goldmouthem, Rayford pronese : "Znám mrchu jménem Della, která umí dát větší ránu, než ty." Žena jménem Della vystupuje v Murphyho filmu Noci v Harlemu a rovněž jeho postavě v bitce namlátí. (D3VIL)
  • Hned 4 tvůrci podílející se na vzniku filmu zemřeli v poměrně nízkém věku. Herec Bernie Mac v roce 2008 na zápal plic ve věku 50 let. Michael Taliferro v roce 2006 na mozkovoiu mrtvici ve věku 44 let. Rick James v roce 2004 na předávkování kokainem ve věku 56 let a režisér snímku Ted Demme v roce 2002 vě veku 38 let, rovněž na předávkování kokainem. (korbitch22)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)

Reklama

Reklama