Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Na poli komedie to fuguje dobre bohuzel vsak tema neni zvoleno uplne nejstastneji. Dramaticka cast si totiz az moc vypujcuje z Vykoupení z věznice Shawshank, ne ze by to bylo uplne spatne ale dokupy to proste nefunguje. Samotne tema a celkov pozadi i pres znacny optimizmus je natolik smutny, ze clovek u zaverecnych titulku ma opravdu rozpacite pocity. Jednim faktem ale zustava, ze duo Eddie Murphy a Martin Lawrence funguje skvele a ackoli jsou oba herci spise komedialni tak obe role zvladaji pomerne dobre. Zvlaste tedy Murphy u ktereho jsem v posledni dobe na rozpacich o jeho vykonech. Davam sice tri ale i tak jde o pekny film, ktery svou rozpacitosti ale ujizdi nekam do prumeru. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Upozornenie na úvod - nečakajte bláznivú komédiu a nebudete sklamaní! Toto je jednoznačne najlepší film dua Murphy+Lawrence, pri spočítaní všetkých pozitívnych dojmov dávam vyše 4*. Smutnotrpká veselohra plná južanskej atmosféry a slnka. Pohodový filmík, odľahčená "muphyovská", ale nie zbabelo ľahkovážna variácia na Shawshank a Zelenú míľu. Príjemný zážitok s odľahčeným koncom. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Táto tmavá dvojica rozhodne nepatrí medzi moje obľúbené komické dvojice, ale tu boli celkom znesiteľní. Množstvo slov je ohromné, no netreba čakať drámu, pretože scenár to všetko nemyslel až tak vážne. Nájdu sa aj momenty, kde vidno snahu o podanie nejakého životného posolstva, ale vždy sa to obráti na komédiu. A to je dobre, sú z toho dokobca silnejšie tri hviezdy. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

I když to není film z první ligy tak si nemůžu pomoct ale mile mě překvapil. Eddie Murphy není nejlepší herec a prakticky ve všech svých filmech hraje stejným stylem a Martin Lawrence jakbysmet ale tady jim to celkem sedí a i když snímek chvilkama překračuje na jednom místě a neví jestli být komedií nebo dramatem tak je zábavný a citlivý. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný příběh dvou náhodně potkaných mužů, z kterých se poté, co jsou neprávem odsouzení na doživotí, stávají přátelé. Samozřejmě jsou tvrdohlaví, ale nakonec si uvědomí, že jeden bez kamarádství toho druhého být nemůže. Konec byl taky supr a nedivím se, že měl tento film nominaci na oscara za masky, protože v roce 1999 takhle parádně zvládnout zestárnutí hlavních herců...klobouk dolů. Opravdu velice příjemné překvapení. 85%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)
  • První běloch se ve filmu objeví po 14 minutách. (Sprite)
  • Ve scéně, kde je Rayford (Eddie Murphy) zmlácen Goldmouthem, Rayford pronese : "Znám mrchu jménem Della, která umí dát větší ránu, než ty." Žena jménem Della vystupuje v Murphyho filmu Noci v Harlemu a rovněž jeho postavě v bitce namlátí. (D3VIL)

Reklama

Reklama