Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Nicky (John Cassavetes) zavolá Mikeymu (Peter Falk), aby ho opět dostal z potíží – tentokrát mu jde o život kvůli penězům, které ukradl svému mafiánskému šéfovi – Mikey jako vždy přispěchá na pomoc. Jamile Mikey pomůže Nickymu překonat paranoiu a slepý strach, podaří se mu dostat svého přítele z hotelu, kde se skrývá, a začne mu pomáhat s plánováním útěku. Nicky však plán neustále mění a nájemný vrah už je jim v patách. Zatímco se pokoušejí uniknout, oba kamarádi musí čelit otázkám zrady, lítosti, hodnoty přátelství a taky vlastního pudu sebezáchovy. (Cinemax)

(více)

Recenze (6)

Derek 

všechny recenze uživatele

Falk a Cassavetes su obaja vynikajuci a sam by som dokazala preflakat celu noc s Falkovym Mikeym, ale Nicky by vyfasoval gulkou bez nejakej hezitacie... Mikey a Nicky sa napriek svojej jednoduchosti, co do technickej a dejovej narocnosti, dostal do produkcneho sklzu (problemy so strihom a finalnou podobou filmu boli sposobene i faktom ze sa nakrutilo tri krat viac filmu ako pri Gone with the wind) a studio zobralo reziserke pravo na final cut a Elaine May po tejto konverzacke nerezirovala dalsich desat rokov, co prekvapi este viac ze dostala na starosti Ishtar z coho bol jeden z najvacsich hollywoodskych prepadakov co pochoval jej karieru na dobro... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jedné noci v jednom městě ...Časovým sevřením a ukecaností divadelní záležitost, ale městské reálie tomu zase dodávají syrovější odér. Hodněkrát se mi při sledování vybavily Scorseseho Špinavé ulice, shodných motivů je dost. Film o chlapském přátelství a o tom jak rychle se vztahy dokáží měnit. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Hořká jízda (nebo spíš procházka) městem o údělu přátelství, které ne vždy fungovalo oboustranně. Elaine May natočila poctu improvizačnímu stylu raných Cassavetesových filmů a rovnou si do hlavní role povolala mistra samotného. Ten tu v tandemu s Peterem Falkem drtí hard v roli paranoidního kriminálnička, kterého jedné noci schvátí zaludeční vředy i strach ze smrti. Falka jsem si tu v ne-columbovské roli zamiloval. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

"She's psycho. Just tell her you love her." Koncert Cassavetese a Falka, kteří se plouží v rolích dvou gangsterů, vstříc konci. "Run, you schmuck." ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama