Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když si někoho berete, slibujete si lásku na celý život v časech dobrých i zlých. Ale nikdo z vás neočekává, že se bude tento slib prověřovat hned po svatebních radovánkách. Petr (Alec Baldwin) a Rita (Meg Ryan) mají po šestitýdenní známosti svatbu. Po obřadu se objevuje záhadný starý muž, který chce políbit nevěstu. A je to právě ten polibek, jenž posilá tyto dva zamilované lidi na magickou cestu, na níž nikdy nezapomenou. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (24)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní...Přesně tohle mě napadlo když jsem to nedávno viděla na jedné z komerčních českých televizí. Od českých televizí nemůžu čekat žadný trhák a tak jsem taky hodnotila řekla bych trochu nad míru kladně. Nebyl to špatný námět ale místy jsem u toho usínala a především podivné chování staříka na svatbě, který se tam z nepochopitelných důvodů objevil a není mi dodnes známo jakým způsobem se dostalo k tomu, že se políbili a ani nechápu proč...Mohlo to být trochu lépe zahrané a trochu lépe domyšlené. Podivné zoufalství Aleca Baldwina mě někdy místy opravdu zoufale nudilo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá, máme tu dva odborníky na rozpočty a tržby. Zajímavé je, že ani jeden z odborníků není schopen vypátrat rozpočet Předehry k polibku. T2 to dohání precizním tučným písmem, mandes zase větším počtem bodů, díky čemuž mi jeho hodnotný příspěvek ve snaze přečíst si komentáře uživatelů, kteří film skutečně viděli (!), zaclání jako první. Co dodat k tomu všemu zde napsanému? Předehra k polibku se snaží skloubit moudrá poselství o významu a smyslu života s komediálními prvky, přičemž se nedaří ani jedno samostatně, natož pak společně ve výsledné míchanici. Z mého pohledu tak jde o naprosto zbytečný film, který je lákavý jen hereckým obsazením hlavních rolí. ()

Reklama

deepspace101 

všechny recenze uživatele

Barmanka Rita v podání křehké Meg Ryan nespí, pije jako duha, bojí se života a doopravdy ji neznají ani vlastní rodiče. Přesto jednoho dne potká muže, Petera Hoskinse, do něhož je schopna se zamilovat a který její lásku opětuje. Mladý pár najde společné štěstí, dokonce se brzy koná svatba, ale tím příběh tentokrát nekončí. Všechno naopak teprve začíná... Romantický film, jenž se vyznačuje především výraznou jinakostí, která se možná mnoha lidem líbit nebude, ale já si právě jí cením nejvíc. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Další film v dnešní volné pracovní době. Jen čiré zoufalství. Nebylo nic, co bych si vybrala pro ukrácenéí dlouhé směny. Nemám ráda ani jednoho z protagonistů, jsou to jak já říkám ploší herci, vlastně ani moc hrát neumějí, jsou stále sami za sebe. Ani dabing nic moc. Hlavně mátl Beneš jako Baldwin. Viděla jsem Aleca a slyšela Richarda Gera. Závěrečné zmatení polibků už nuda, natahovaná nuda, a ještě s filozofickým podtextem. Vidět to v kině, chtěla bych vrátit vstupné. Odpad to není jen proto, že jsem se párkrát zasmála. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní příběh, který doplatil na zcela scestné zařazení do žánru komedie, kterou není ani vzdáleně. A také na poněkud fádní střih, kameru bez nápadu a režiséra, který scénu příliš neovládal a nedokázal herce správně vést, což navíc všechno ještě zvýraznil zub času, který se tentokrát zakousl dost nelítostně. Přesto je někde pod tím vším příběh plný smutných i nenápadně pozitivních detailů, několik zajímavých úvah o životě a čase, který je nám dán a samozřejmě také mladá, tehdy ještě okouzlující a sympatická Meg Ryan. A velmi dobře si dovedu představit, že ruce schopných a citlivých, třeba japonských nebo jihokorejských, filmařů, by z toho dokázaly vykřesat dojemný okouzlující filmový klenot. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama