Reklama

Reklama

Buko

  • Slovensko Buko
Trailer

Obsahy(1)

Jarmila (Anna Cónová) se po ztrátě muže ocitne na životní křižovatce, kde se musí rozhodnout, zda zbytek života už jen trpělivě “přečká”, nebo se vzepře a vrhne se do dobrodružství s nejistým koncem. Navzdory dobře míněným radám svých dospělých dětí si zvolí druhou možnost. Tou je život na chalupě v romantické divočině uprostřed Máchova kraje, kde to měl rád především její muž. Ten jí navíc v závěti odkázal vysloužilého cirkusového koně Buka, což na první pohled vypadá jako drsný vtip, protože Jarmila se koní bojí. S pomocí sousedů se rozhodne vzniklé situaci postavit čelem a brzy zjišťuje, že i když to tak zpočátku nevypadalo, právě s tímhle koněm by se jí do života mohlo vrátit štěstí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Olík 

všechny recenze uživatele

Odpočatá Alice Nellis dala na úsloví „Nech to koňovi, ten má větší hlavu“ a s pomocí univerzálního lidského příběhu pohladila diváka po duši. Lehce naivní hořkosladká hipoterapie jako kontrast současného světa rychlých sdělení. Moc si neumím představit sebe v roli diváka, který navštívil biograf, ale takhle v neděli na večer u televizní obrazovky……jako pohled ze sedla koně. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to líbilo. Ono filmy odehrávající se na vesnici mě dost děsí (tvůrcové, jak jsou z města, mají o tomto prostředí a obyvatelstvu velmi zkreslené představy), leč toto se povedlo. Netajím se tím, že Marthu žeru, ale nikdo se mnou nemůže polemisovat, že zde odvedla veliký kus dobré prace. Celý příběh byl uvěřitelný i když z počátku dost bizarní, době zahraný i natočený, čili není co vytknout. Rozhodně to stálo za vidění. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Alice Nellis mě zatím nikdy vyloženě nezklamala a ani s Bukem se jí to nepovedlo. Velmi příjemný film o vyrovnávání se se smrtí bližního a vlastním stárnutím za pomoci koně, který jako kdyby vypadl z nějaké Polévky pro duši (což sám ke konci nepřímo přizná - film, ne kůň) mi i přes vážné téma ve svém středu nejednou vyloudil připitomělý úsměv na tváři, emoce fungovaly jak měly a celé sem si ti užil víc než sem čekal. Anna Cónová v hlavní roli příjemně civilní a Martha Issová velmi rychle rozehnala obavy jak si poradí s postavou autistky, protože jí zvládla velmi dobře...70% ()

Pavkan 

všechny recenze uživatele

I když jsou si ty dva filmy na míle vzdálené, podobné pocity, jaké jsem měl při koukání na Buko, jsem naposledy zažíval u Cruiseova Mavericka - vrcholnou radost ze skvělé filmařiny, z poctivě vyprávěného příběhu a vědomí, že aspoň na dvě hodiny je svět úplně v pořádku. Je to zkrátka dokonalý "feel good movie" při kterém a po kterém bude dobře všem lidem, kteří mají rádi život v jeho jedinečné normálnosti. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Trochu mi vadí, že to nakonec všechno vyznívá jako geniální plán postavy hrané Miroslavem Krobotem, která zřejmě skvěle vidí dopředu i do stran. Jinak je film ve všech ohledech povedený. Když už něco zavánělo patosem, tak do toho vtrhla autistka Martha Issová. Ale ani ta nijak nezastiňovala Annu Cónovou, která celý film s přehledem utáhla. Alice Nellis je i po pauze pořád ve formě. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Herci ve filmu se mnohdy zhostili i práce za kamerou. Například Filip Menzel je v titulcích zapsán i jako dramaturg a Marian Roden jako člověk, který se stará o koně. (vyfuk)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Reklama

Reklama