Reklama

Reklama

Buko

  • Slovensko Buko
Trailer

Obsahy(1)

Jarmila (Anna Cónová) se po ztrátě muže ocitne na životní křižovatce, kde se musí rozhodnout, zda zbytek života už jen trpělivě “přečká”, nebo se vzepře a vrhne se do dobrodružství s nejistým koncem. Navzdory dobře míněným radám svých dospělých dětí si zvolí druhou možnost. Tou je život na chalupě v romantické divočině uprostřed Máchova kraje, kde to měl rád především její muž. Ten jí navíc v závěti odkázal vysloužilého cirkusového koně Buka, což na první pohled vypadá jako drsný vtip, protože Jarmila se koní bojí. S pomocí sousedů se rozhodne vzniklé situaci postavit čelem a brzy zjišťuje, že i když to tak zpočátku nevypadalo, právě s tímhle koněm by se jí do života mohlo vrátit štěstí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Všechno po čem toužíš, je na druhé straně strachu…" Filmový návrat Alice Nellis se určitě povedl. Příběh stárnoucí ženy, která se až doposud ohlížela jen na druhé a úplně přitom zapomněla ten svůj "úhel pohledu", je sám o sobě zajímavý. Mě zde ale velmi zaujala zejména Martha Issová v roli dívky s Aspergerovým syndromem. Českého lva za vedlejší ženskou roli si Issová bezesporu zasloužila. Jinak musím též vyzdvihnout hudbu Jana Ponocného (s chytlavými anglickými písněmi), která spolu s pěkně nasvícenými záběry dodává filmu příjemnou náladu. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Krásný pohodový film. Pro tvorbu Alice Nellis mám slabost a zde jsem dostal opět příjemnou podívanou podle osvědčené šablony. Velmi příjemné překvapení je tu obsazení, neokoukaní Anna Cónová a Martin Kubačák a k nim skvělá Martha Issová a výborná Petra Špalková. Shlédli jsme doma v plné sestavě a dostalo se mi mnoha vysvětlení, co a jak je ohledně koně v pořádku, takže i po této stránce to odfláknuté není. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když vám Marta na chvilku ukradne celý film, aby ho za chvíli zase vrátila. Vidím tady lva pro vedlejší roli (autistka Issová) i tu hlavní (kdo je Anna Cónová?). Výborný film, smutný, opravdický, ačkoliv pracuje s menší nadsázkou a pro další vývoj je nutné na ni přistoupit (buďto režisérka nedokázala před volbou u právníka dostatečně zachytit, že paní v přírodě být chce, nebo by se takhle nerozhodla). Martin Kubačák úplně přirozený, sedl mi i jindy protivní Jan Cina, rád jsem se podíval jak vypadá někdejší profesorka od Máry Lenka Termerová, svoje klasické protivné děvče si skvěle odehrála Petra Špalková. Ten přerod ve farmářku a smíření s vlastním světem mohl dopadnout ještě tak, že splašený kůň by sám zastavil, ale scénář se rozhodl jít jinudy. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mírně cynické, ale především hodně poetické zobrazení způsobu vyrovnání se se ztrátou milované osoby. Škoda, že má Mirek Krobot tak malou roli. Svůj čas před kamerou mu mohl věnovat Cina, i když musím konstatovat, že je zde naštěstí tato tragédie českého filmu celkem málo a dokonce mi vadila jeho přítomnost o poznání méně, než obvykle. Zcela si mě podmanila Anna Cónová. Věřím jí každé gesto, každý nádech, každý pohled. Jarmila bojuje s žalem, ale především o vlastní emancipaci, pere se svými strachy i si užívá nově poznané chuti do života. Jarmila je ženská do nepohody, ženská, kterou znám, nebo bych alespoň ráda znala. ()

Pavkan 

všechny recenze uživatele

I když jsou si ty dva filmy na míle vzdálené, podobné pocity, jaké jsem měl při koukání na Buko, jsem naposledy zažíval u Cruiseova Mavericka - vrcholnou radost ze skvělé filmařiny, z poctivě vyprávěného příběhu a vědomí, že aspoň na dvě hodiny je svět úplně v pořádku. Je to zkrátka dokonalý "feel good movie" při kterém a po kterém bude dobře všem lidem, kteří mají rádi život v jeho jedinečné normálnosti. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Premiérové uvedení na televizní stanici ČT1 sledovalo 688 tisíc diváků starších 15 let, jednalo se tak o druhý nejsledovanější pořad večera. (rublik05)
  • Herci ve filmu se mnohdy zhostili i práce za kamerou. Například Filip Menzel je v titulcích zapsán i jako dramaturg a Marian Roden jako člověk, který se stará o koně. (vyfuk)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Reklama

Reklama