Reklama

Reklama

SILVER STREAK je rychlík směřující napříč státy do Chicaga. George Caldwell je jedním z cestujících a původně měl v plánu prožít klidnou několikadenní cestu, ale to jen do chvíle, než se seznámí s půvabnou spolucestující Hilly (Jill Clayburgh) a uvidí padat mrtvolu z vlaku. Od tohoto momentu se jeho cesta změní v jedno velké dobrodružství... (5150)

(více)

Recenze (30)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný krimikomedie. Nikdy jsem neviděl lepší Gene Wilder (bavič), navíc když to bylo o tom, tak Wilder-Pryor fungoval výtečně. Jejich spolupráce tady je úplně jiný kafe než ve filmu Nevidím zlo, neslyším zlo/1989. Režisér Arthur Hiller už několikrát mě zklamal, častěji neřeší kvalitu, příběh nezvykne být řádně dodělaný, ale tento film je jako když do lokomotivu v jednom kuse házíte uhlí. ...V menší roli i Richard Kiel, ale jako vždy, nedá se ho nevšimnout. 5/5 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Arthur Hiller /Rodina Addamsova 1964/ natocil len dalsi nudny film Us proveniencie zo 70. rokov. Film, v ktorom sa toho deje zufalo malo, Gene Wilder /Bonnie a Clyde/ miestami prehraval, nijako to od priemeru potom nezachranil ani Clifton James /bondovky Live and Let Die a Man with the golden Gun/. Nudna a nicim nezaujimava filmova produkcia 70. rokov, film pravom zapadol v sedivom, sivom priemere : 50 % ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem jako dítě viděl film, kde rozjetej vlak na slepý koleji rozbourá nádražní halu v Chicagu a připadlo mi to děsně cool. Dlouhý léta to ale bylo všechno, co jsem si pamatoval a až teď na to znovu narazil. Scenárista se musel vyřádit, ale pro mě to bylo místy zmatené, zvláště v momentech, kdy se v ději motalo několik osob s vícenásobnou identitou. Celkově jsem se ale docela bavil a hlavně scéna s šerifem byla výtečná. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Richard Pryor se zde objeví bohužel až v poslední třetině a právě jeho společné výstupy s Gene Wilderem patří k tomu nejlepšímu. Scénka s "krémem na boty, parukou a rádiem" neměla chybu a musí se vidět.. Později spolu natočili ještě komedie BLÁZNI VE VĚZENÍ, NEVIDÍM ZLO, NESLYŠÍM ZLO (r. Arthur Hiller) a LHÁŘI a v nich už byly jejich role rovnocenné. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mix žánrů. Začíná to jako příjemná romantická komedie, kde se nakladatel ve vlaku zamiluje do sekretářku, tahle idylka je ovšem přerušena mrtvolou za oknem. A do komedie přichází zajímavý thriler s klasickým schématem (hrdinovi nikdo nevěří, hrdina je považován za vraha). Nálady a žánry se i nadále střídají, výborné hlášky, scény (maskování za černocha), running jokes hrdina 3* vypadne z vlaku což vždy okomentuje doprdele práce :D, je tu parta figurek včetně z bondovek vypůjčených Jamese a Kiela. Po půlce filmu se objevuje Wilderův budoucí parťák Pryor a dodá filmu novou šťávu. Ale zároveň jsou tu napínavé scény, slizký záporák a vše kulminuje nečekaně akčním a katastrofickým finále. Wilder kterého nepovažuji za nijak úžasného kupodivu bez problémů zvládá obyčejného chlápka, smolaře i téměř akčního hrdinu. A celkově na u nás neznámý film překvapivě výborná záležitost. Hiller byl výborný režisér. Solidní 4*. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama