Reklama

Reklama

V New Orleans se stala série hrůzných vražd mezi kněžími katolické církve. Biskupství požádá otce Michela (Cross) o pomoc proti mocnému démonu, známého jako Daesidarius. Víra otce Michaela je neustále zkoušena. Démon - převlečený za nesmírně krásnou ženu se pokouší otce svést. Otec Michael brzy zjistí, jak funguje Daesidarius - vraždí hříšníka pro hříšné činy a potom pošle jeho duši do pekla. Bude vnitřní síla jednoho kněze stačit k zastavení tohoto monstra, nebo se zařadí mezi ostatních kněží, kteří se ostudně nechali svést na scestí? (IFA movie)

(více)

Recenze (12)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Trošičku zklamání, Video Spoj vydával kdysi pecky na který rád vzpomínám. Tohle byla ale pro mě premiéra a tak jsem čekal opět něco víc. Ale dostala se mi taková lacinější verze různých lepších filmů. Co ale musím uznat za největší plus je poslední čtvrthodinka která neuvěřitelně odsejpala a masky a efekty byly výborné, škoda že film nebyl celý takový hned bych šel z hodnocením více. Atmosféra snímku je taková sice nijaká ale klášter a podobné věci mají svoje kouzlo. Průměrný film který si asi už nepustím ale ani na něj nezapomenu. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní "ďábelský" horor. Herecké výkony jsou obstojné a věrohodné, atmosféra je solidní a ačkoliv triků není mnoho, jsou dobře a uvěřitelně provedené. To se bohužel mění u finálového souboje, kdy se objevuje "Zavržený" , obluda je moc gumová a místo strachu vyvolává akorát tak smích ... finální souboj je trochu moc krátký a film trošku zabíjí. Celkově průměr. 60 % ()

Reklama

helraiser 

všechny recenze uživatele

Dost solidní horůrek o souboji kněze s démonem. Má to dost slušnou atmosféru a slušné efekty a ani herecké výkony nejsou nejhorší. Závěrečná čtvrt hodinka je naprosto dokonalá, kdyby takhle vypadal celej film vůbec bych se nerozmýšlel a dal bych plnej počet. Navíc maska démona je opravdu parádní, ta nemá chybu, škoda jen, že se ukáže jen na pár minut. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasický osmdesátková horror ( včetně dobové hudby i makeupu) se satanskou tématikou. Není vyloženě špatný, chvílemi z něj čiší cosi zlověstného, ale na Vymítače ďábla či Omen rozhodně nemá. Myšlenka o knězi, který pochybuje o přítomnosti démonů, není nijak nová, ale naopak dosti oblíbená ( naposledy Obřad 2011). Nejlepší na celém filmu je asi občas vydařená vizuální stránka - zejména noční scény laděné do modré - a pekelné vize, jež jsou opravdu nechutné ( zvracení krve, hořící oběti, vyvržené vnitřnosti...). Démonická kreatura je povedená, její rozpohybování už tolik ne. Každý holt není Carlo Rambaldi nebo Stan Winston. Zamrzí pseudosatanský obřad v nočním klubu, který mohl být nápaditější a s vhodnějším hudebním doprovodem. Gotická scéna v roce 1988 byla už pěkně rozjetá. Skupina Bauhaus ve snímku Hlad (1983) dokázala navodit úplně jinou atmosféru... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

The Unholy je svým způsobem hodně zpackaný film, který má v sobě ovšem několik velice zajímavých momentů, jenž ho v očích diváků drží na hranici průměrného béčka. Alfou a omegou jsou zde však především vizuální efekty, které na jednu stranu filmu velice uškodili a na tu druhou mu zase v určitých chvílích dopomohli natočit solidní vraždící scény. Bohužel těchto momentů je zde velice málo. Nebýt uspokojivých hereckých výkonů a občasných dobrých pokusů navodit tajemnou atmosféru asi by bylo moje hodnocení velmi nízké. Takhle dám dle mého názoru slabších 50%. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama