Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Boganském okrese jsou chladnokrevně zavražděni dva studenti. Všichni ví, že za jejich vraždou stojí místní šerif, kterému se mladíci vzepřeli, ale nikdo se neodváží zasáhnout. Gator McKlusky, bratr jednoho ze zavražděných, který si odpykává trest ve věznici za rozvoz nelegálně vyráběného alkoholu, se rozhodne spolupracovat s federálními agenty a usvědčit šerifa z daňových úniků a výroby nelegálního alkoholu. Je to jediný způsob, jak se předčasně dostat z věznice a jediná příležitost, jak bratra pomstít.

Děj filmu se odehrává na začátku 70. let na jihu Spojených států, v prostředí nelegálních výrobců populárního "Moonshine", doma pálené bílé whisky. K tomuto druhu podnikání nerozlučně patřily automobilové honičky policistů s pašeráky, kterými je film doslova nabit. Pro zajímavost - hlavní hrdina bravurně používá proslavený trik krále pašeráckých jezdců Junior Johnsona (skutečná historická postava, Johnson se stal po opuštění kariéry pašeráka legendárním závodním jezdcem), otočku vozu o 180 stupňů a únik v protisměru. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

gumli 

všechny recenze uživatele

Klasický akčný film 70.rokov.Nechýbajú automobilové naháňačky,nájde sa aj nejaká ta prestrelka a občas aj aj pästné súboje.Ale Burt Reynolds má trocha sklamal.Hraje celkom sympatického prepustenca z väzenia a spolupracuje s federálmi na usvedčení miestneho šerifa z vrážd,korupcie a iných zločinov.A okrem toho šerif zavraždil aj jeho mladšieho brata hneď na začiatku filmu.Takže má hneď príležitosť aj na pomstu za brata.Ale Reynolds má omnoho lepšie filmy ako tento.Niečo tomu chýbalo.Hraje takého typického dedinského vidláka.Ale film nenudí ani trochu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Burt Reynolds nehrával v opravdových klasikách, spíše pořádných sračkách, ale když se zadařilo, uměl natočit pohodový film. Tady bez svého knírku hraje pašeráka whisky, který se infiltruje do bandy paličů, aby dostal slizkého šerifa co zabil jeho bráchu. Přes námět je to taková pohodová vidlácká kriminálka se solidní atmosférou, vtípky, zajímavými postavičkami, která zvážní jen na pár minut před finále. Burt si to dává na pohodu, občas se porve a nechybí tu pár solidních honiček s poldama ve stylu Polda a bandita, včetně té poslední s poetickou spravedlností. Žádná klasika, rozhodně žádný akční film jak píší někteří, ale ani žádná sračka, prostě pohoda na 3*. ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Arkansas se vším všudy (burani, přízvuk, bažiny, ...), Reynolds s Beattym opět pospolu v jednom filmu a geniální ústřední motiv Charlese Bernsteina mohou být hlavními taháky tohohle béčka. A ono se opravdu po úvodních deseti minutách zdá, že to bude fungovat. Scéna s loďkou, Dirty Burt zřetelně ve formě, útěk z vězení alá Cool Hand Luke... Pak ovšem všechno spadá do béčkového průměru. Nuda to sice až taková není a několik alespoň trochu zapamatováníhodných momentů by se najít da, ale to je tak všechno. Ani geniální Matt Clark (který by si IMHO zasloužil více prostoru) White Lightning nespasí. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Začátek s popravou „hipísáckých“ college kluků a první scéna s Burtem Reynoldsem (bez trička a v kriminálu) hodně namlsá, stejně jako hudební leitmotiv, který Tarantino zdárně aplikuje v Hanebných panchartech. Jenže po hodině stereotypu už člověka nebaví ani poměrně slušné automobilové honičky ani zpocení burani s hot chicks v krátkých tričkách. A to už je co říct. Body k dobru za hláškujícího Burta, který ze sebe strhává obleky a balí zachovalé padesátileté úřednice. S pořádným finále a trochou střílení by se na to dívalo mnohem lépe. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Burt Reynolds byl ikonou 70. let a to je nezpochybnitelný fakt. A tak není divu, že tento akční snímek z prostředí nelegálního obchodu s alkoholem, je jeden z jeho mnoha filmových počinů, který se stal ve své době doslova fenoménem. Jedná se o příběh pomsty, jen poněkud jiného ražení, než jak začalo být později obvyklé. Gator McKlusky, kterého si Burt právě s obrovským elánem střihl, se spojí s federálními agenty, aby usvědčil šerifa z nekalostí. Na tom by nebylo nic divného, kdyby nebyl právě propuštěn z vazby za stejné prohřešky. A rozhodl se jenom proto, že byl zavražděn jeho bratr. No a co, že má v případu sám máslo na hlavě. Nebere tedy zákon do svých rukou a jde na to legální cestou. Jeho živelnost je podívanou i po tolika letech a je to způsobeno hlavně výbornými akčními scénami, především v podobě dramatický automobilových honiček, kterých je tu více než dost. A není také od věci, že se jedná o jeden z nejoblíbenějších filmů Quentina Tarantina, který určitou část použil ve svém snímku ´Kill Bill´. ()

Galerie (80)

Reklama

Reklama