Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (760)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie je to typický Burton, nie je to vydarená paródia ani pocta scifi béčkam, nie je to ani konkurencia pre Independence day a bohužial to nie je ani vôbec vtipné, čo je zo všetkého najhoršie. Takže Burton má v kariére dva prešlapy spoločne s Planétou opíc. To by stačilo. Účasť takejto hereckej elity v takto prazvláštnom projekte je......prazvláštna a nepochopiteľná. Ani opätovné vzhliadnutie nepomohlo, humor tohoto typu na mňa nefunguje ani v staršom veku. K tým Burtonovým prešľapom sa časom pridala ešte Alica. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Je docela logické, že Tim Burton natočil Mars útočí! právě po Ed Woodovi, protože s trochou nadsázky by se Mars útočí dal označit za pokračování filmu o potrefeném režisérovi. Burton tímto snímkem vzdává hold horrorům z 50. let a jejich nekorunovanému šaškovi. Létající talíře vypadají jako z filmů Eda Wooda (jen mi chyběly provázky, které by je držely) a k dokonalé podobě chybí jen postava něco jako vypravěče (nějaký Bela Lugosi). K této poctě sehnal Burton neskutečné obsazení v čele s Jackem Nicholsonem jako nerozhodným presidentem USA. Je chvályhodné, že se Burton nestydí toto obsazení jakkoliv vybíjet. Ovšem hlavním tahounem jsou skvěle zvládnutí marťané se svým zvláštním jazykem. K tomu všemu napsal Danny Elfman trochu nadsazenou ale trefnou hudbu. Jediné co tak může mrzet je, že film s takovými triky a obsazením nedostal vtipnější scénář. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poněkud netypický film na Tima Burtona. Mírně rozháraná sci-fi, která asi původně chtěla být více vtipná, než nakonec je. Velká plejáda hollywoodských hvězd nepomohla režisérovi vytrhnout z paty trn v podobě nedokonalého scénáře, neboť svým rolím herci věnovali vesměs jen přiměřené množství energie, ale ani kapku navíc. Přesto není možné tento film šmahem odsoudit, neboť jako komerční zábava si stále ještě drží poměrně vysoký standart. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Bláznivě vtipná taškařice, prošpikovaná hollywoodskými hereckými špičkami. Bavila jsem se od samého začátku. Je nad slunce jasné, že se v tomhle vesmírném příběhu Tim Burton neskutečně vyřádil. Smlsnul si na komplet celém Kongresu Spojených států včetně samotného prezidenta a svůj díl dostala i Francie. Je to rebel! ;-) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dost neobvyklá a svérázná parodie, která nehraje jen na opakování scén parodovaného, ale jede si po vlastní cestičce. Tim Burton mi upřímně vůbec nic neříká, ale tohle mě docela oslovilo velmi cynickým humorem a několika nezapomenutelnými scénami (prezident a Marťan si podávají ruce:))), v nichž hvězdy Hollywoodu umírají příšernou smrtí. Tak nezapomeňte, až se objeví invaze, pořádný repráky a operetu Rosemarie. "When I'm calling you uuu uuu..." ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • V 64. minutě můžeme v Kennedyho pokoji vpravo zahlédnout obraz „Nymfy a Satyr“ (1873) malíře Williama-Adolphea Bouguereaua. (Petsuchos)
  • „Mars útočí!“ byla původně sci-fi karetní kolekce z roku 1962, vyprávějící příběh Země napadené mimozemšťany. Společnost Warner Bros. musela pro Burtona koupit její filmová práva. (Olík)

Reklama

Reklama