Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (760)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul "Mars útočí!" natočil v roku 1996 rešpektovaný americký režisér Tim Burton. Je to neprávom nedocenený snímok. Veď každý komu sa páčia staré sci-fi filmy z päťdesiatých a šesťdesiatých rokov minulého storočia musí pri tom chrochtať blahom. Má to úžasný retro look. Jednoduchý príbeh o invázii marťanských mozgoskeletonov na Zem natočil maestro Burton svojim jedinečným štýlom. Je vidieť, že ho to bavilo. Do tohto projektu sa zapojila celé plejáda výborných hercov na čele s grandióznym Jackom Nicholsonom, ktorý tu svárnil dokonca až dve postavy. **** ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Bláznivě vtipná taškařice, prošpikovaná hollywoodskými hereckými špičkami. Bavila jsem se od samého začátku. Je nad slunce jasné, že se v tomhle vesmírném příběhu Tim Burton neskutečně vyřádil. Smlsnul si na komplet celém Kongresu Spojených států včetně samotného prezidenta a svůj díl dostala i Francie. Je to rebel! ;-) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,, Lustr Nancy Reganové! Néééééé!" ,,Bum, čvacht..." Napoprvé v kině se mi to moc líbilo. Opakovaně už tolik ne, ale nyní téhle parodii přicházím opět na chuť.Tolik skvělých herců a ještě báječnější bizarní smrti řady z nich. Nicholson si svůj part očividně vychutnával, Closeová je herečka s velkým H. Burton se sice zhlédl ve sci-fi 50.let ( létající talíře), avšak fascinují ho zejména léta 60. ( barvy, plastové zbraně, dívka z Playboye...). Stejnojmenná literární série je jen brutální. Burton dal svému filmu nadhled, ironii, vtip a comicsové zpracování ( které je kupodivu rovněž spíše brutální). Marťani jsou k sežrání, obsah jejich obřích mozků zrovna tak. Nebohé lidstvo měnící se v zelené kostry mizí pomalu z povrchu zemského. Ve válce světů fungovala obyčejná chřipka, Burton šel na Marťany po svém... ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Opravdu nepochopím, jak tento film může někdo brát vážně, padesátky nepadesátky, teoretikové neteoretikové, elita neelita. Ano, vím, BYL to právě Burton, kdo v Edovi Woodovi viděl více než jen diletanta se zápalem do filmového řemesla. Ale vážně, áčkoví herci kam oko dohlédne, Marťani s kachní řečí pozpátku, invaze v přestrojení do Bílého domu, šílené odkazy na kultovní filmy, naprosto úmyslná infantilita scénáře... je to skvěle promyšlené, za mě lepší než Bláznivé střely. Jen nechci spoilerovat. A že předlohou byly sběratelské karty? Klobouk dolů. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Parodie čerpající z obskurních sci-fi o mimozemských invazích, co se může bezpochyby honosit nejvyšší procentuální úmrtností hollywoodských hvězd na minutu filmu. Díky zvolenému žánru měl Burton prakticky volné ruce a trestuhodně toho nevyužil. Jedna tygří hvězda z Walesu navíc za závěrečné 'It´s not unusual' od sokolníka Toma Jonese v obležení srneček. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Snímek za osmdesát milionů amerických dolarů patřil k nejdražším filmovým projektům roku 1996. (hippyman)
  • Severoamerické tržby byly 37,8 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 101,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama