Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI Jake Malloy (Sylvester Stallone) se stane svědkem brutálního zločinu, který ho psychicky srazí až na dno. Z Malloye se stává alkoholik. Aby se zotavil, nastoupí léčbu na rehabilitační klinice pro policisty. Místo, které mu má být útočištěm, se ale brzy promění v děsivé vězení. Když sněhová bouře odřízne kliniku od okolního světa, zemře tu za podivných okolností několik pacientů. Je zřejmé, že uvnitř je vrah a že se teď kdokoli může stát příští obětí. (Magic Box)

(více)

Recenze (274)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, který objektivně není dobrý, ale pro úderný opening, skvělé obsazení a pro potřeby příběhu fajnové prostředí se k němu rád pravidelně vracím. Škoda, že D-Tox nedokáže držet žádné téma - slasher, thriller, drama, to vše je tu vlastně vždycky jen lehce naťuknuto a nakonec nerozvedeno. Škoda, potenciál to fakt mělo. 60% Director's Cut Napravení starých hříchů a potvrzení toho, že režisér zpravidla ví, co dělá a zmrví mu to studio. Pořád sice platí, že finální vyvražďování není příliš zajímavé (postav je příliš, aby přechod z "tajemného zabijáka" na Jasona Voorheese nepůsobil na sílu) a i v případě režisérské verze se karty vyloží až příliš rychle na stůl (pokud jde o odhalení identity vraha). Ale ve výsledku mám z režisérské verze mnohem lepší pocit a přijde mi škoda, že ho studio zařízlo. Svou skladbou a postupnou prací s informacemi jde o výrazně chytřejší podívanou, podstatně lépe zde vynikne Stalloneho dramatický výkon (režisérská verze má sice "jen" o pět minut více než kinoverze, ale neobsahuje závěrečné titulky, takže jsme ve skutečnosti na nějakých 10 minutách), nemluvě o přehlednějším představení vedlejších charakterů. Bohužel i tak nelze režisérskou verzi plně doporučit, protože její kvalita je mizerná. Jde o přepis z VHSky a kvalita obrazu je na hraně snesitelnosti. Svou cenu má tak především pro Slyovi fanoušky a zvědavce jako jsem já, kteří chtějí znát odpověď na otázku "co mohlo být". 75% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Průměrný a občas ještě spíš horší thriller, který je však jedním z těch lepších Slyových filmů posledních let. A vypadalo to tak zajímavě, tolik známých herců tu hrálo (ne přímo superhvězdy, ale jeden jak druhej známej) a ani scénář nebyl úplně k zahození. Jenže v tomto případě se víc než co jiného jedná o zprasenou režijní práci, kdy například odchod do té léčebny je naprosto nenavazující na předchozí děj. Střední část, kdy se Sly snaží z toho tříměsíčního alkoholismu vyléčit je nejslabší a to ne proto, že by se herci hrát nesnažili. V tomto případě však zklamal zase scénárista. Finální sekvence vyvražďování neznámým vrahem je jak okopírovaná ze špatnýho teen horroru (aby ne, když rejža natočil i Tajemství loňského léta), kde se vyvražďovaní chovají jako idioti a místo být pohromadě v jedné skupině, tak se rozlezou do celýho komplexu, každej hezky připraven na takový "ty domácí žvejkačky". Konec, kdy je vrah zabit a Sly dokonce dokáže odejít po svých už je spíš k smíchu. Jenže tu je taky ta počáteční hodně dobrá kriminální část. Takovej, kdyby byl celej film, byl bych na vrcholu blaha, jenže není a tak je to průměr. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Hned z první mojí projekce D-Toxu jsem byl naprosto odvařenej. Temnej akčňák, plnej mrazivé atmošky i prostření a starej dobrej Sly je zpátky! Ono i samotný obsazení na palubě kliniky kdesi v horách je na skvělé úrovni. Má to akci, napětí, tempo i super nenáročnou hodinku a půl. Navíc zbožňuju bijáky, kdy vyvražďuje skupinku lidí nějakej její člen a vy bádáte, kdo že to vlastně může bejt. No a i když to tady nebyla hádanka zralá na Sherlocka, jsem rád, že si i velkej akční veterán, zahrál v něčem takovým! 75% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co se týká barvitosti a povahových vlastností jednotlivých postav, byl jsem celkem překvapený, protože se zde našlo pár zapamatovatelných individuí, které dali filmu jak se říká grády. Bohužel jich bylo jen pár. Jen namátkou: policajt z protidrogového, který si ustřelil kus obličeje, stařík z jízdní policie, machr z přepadové jednotky. Ale i pár lidí z personálu jako psycholožka nebo správce nebyli k zahození. Zbytek bylo jen takové nevýrazné něco, co se stalo masem do mlýnku, aby se mohl vrah vyřádit. Hudba zde byla celkem nepodstatným článkem, protože těch pár melodií, které zde zazněli jsme měli možnost slyšet už i v jiných filmem. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

"Vidím tě, ale ty nevidíš mě!" Vcelku solidní thriller se Stallonem. Nečekal sem nic dobrého podle komentářů a hodnocení ostatních a díky tomu mě film možná překvapil svým dějem, který nebyl až tak špatný. Střih je sice šílený a návaznost scén je místy podivná, ale není to až takový problém. Herecky je to zvládnuté dobře, atmosféra je dobře drsná a člověka film udržuje v napětí. Děj je taky solidní, jenom ten střih tam občas dělá dobrou paseku. Jinak je to solidní pokoukání a výplach, který si někdy znovu pustím. 72% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (5)

  • Scény ve vánici byly natočeny v Kanadě. (Chatterer)
  • Film byl dotočen již v roce 1999. (Chatterer)

Reklama

Reklama