Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený žoldák obdrží od jednoho amerického koncernu zvláštní úkol: má prozkoumat platinová ložiska v jisté africké zemi. Posléze má připravit puč, aby se k moci dostala podnikání příznivě nakloněná opozice. Na místě se však seznámí se skutečnou situací a pro svého zaměstnavatele se stane příliš informovanou, nepohodlnou osobou... (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Han22 

všechny recenze uživatele

Kolem Žoldáků jsem párkrát prošel ve videopůjčovnách v období, kdy jsem žral filmy typu Rambo, ale vždycky mě přišlo že by to nebylo ono. Žoldáci nejsou akčních filmem, nejsou ani příliš válečným filmem. Je to takové suše natočené válečné drama o převratu v jedné fiktivní africké zemi, kde vládne vojenská diktatura. Ta je pěkně vylíčená v úvodní části, zhruba posledních 10 minut přijde solidní dobývání pevnosti s výborným vyřešení nástupce... no a mezitím je to nuda. Osobní život hrdiny, shánění zásob, plánování, logistika... nejsou tu žádné zajímavé postavy ani herci a to včetně Walkena, který se tu akorát tváří jako psychopat. 3* jen proto, že mám pro tyhle komando filmy pořád trochu slabost. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mladý Christopher Walken ve velmi pomalém snímku o žoldácích, kteří jsou najati, aby způsobili revoluci v jedné malé zemi velmi daleko od jejich rodiště. John Irvin se na 118nácti minutách snaží rozehrát hru, ve které jde morálka a "to, co je správné" stranou před penězi. Avšak ne vše je o penězích a někdy i ti nejhorší lidé najímání na špinavou práci mohou projevit emoce a konat v rozporu s jejich úkolem. Snímek je příliš pomalý, aby pořádně diváka zaujal a jeho příběh je ve své podstatě strašně jednoduchý. S trochu větší snahou sestříhat film na 90 minut by šlo o mnohem lepší podívanou. ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Drsnak Christopher Walken dava pekne do drzky ciernym papuliam v Afrike, aby sa im pekne pomstil za neadekvatne spravanie voci nemu, ked tam bol po prvykrat. Bola to fajn akcia na konci filmu a zvysok filmu sa niesol v kecani, ale nie zbytocnom, len sem tam to aj mohli skratit a pustit sa rovno do akcie a co najviac postrielat nepriatelov:) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Necital som kniznu predlohu, ale snad nie je taka hlupa ako samotny film. Mohol to byt seriozny spionazno politicky thriller, ale vysledok je primitivny ako tie horsie bezmyslienkove diely Ramba. Akurat tu az na finale absentuje akakolvek akcia. Az do finale sa len neustale zdlhavo Walken a jeho banda pripravuju na akciu a ked konecne k nej dôjde, tak je natocena tak fadne, ze som si povedal, ze ta nudna priprava bola stokrat zabavnejsia. Ked uz chcete vidiet Walkena v Rambo style, tak si radsej pozrite film McBain. Tento film za to nestoji 3/10. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Bohužel jen průměrný film zdaleka nedosahující kvalit literarní předlohy z pera Frederica Forsytha. Scénář sice de facto kopíruje knihu, ale naprosto nedostatečně odkrývá důležité detaily umožňující pochopení motivace hlavních postav a důvodů jejich jednání. Určitě bych doporučoval vystříhat několik vedlejších linií, které jsou v dané stopáži absolutně zbytečné. Úplně mě nepřesvědčily ani herecké výkony, takže slabší tři hvězdičky. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natáčen převážně v Belize. Úvodní scéna, při níž žoldáci utíkají ze středoamerické země, byla natočena na Miami Gliderport, nedaleko Miami na Floridě. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama