Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je o fiktivní rock'n rollové kapele šedesátých let minuleho století. Eddie Wilson (Michael Paré) byl lídrem této ve své době velice úspěšné skupiny. Avšak poté, co bylo jeho auto vyloveno z řeky a on byl byl prohlášen za mrtvého, šli všichni její členové vlastní cestou. Hlavní děj filmu se odehrává bezmála osmnáct let po Eddieho smrti. Bývalý člen a textař kapely Frank (Tom Berenger) se ve vzpomínkách často vrací do minulosti, jako ostatně všichni bývalí členové „Eddie and the Cruisers“, se kterými se po dlouhých letech opět setkává. Písně kapely jsou stále populární, ale záhadou zůstává, co se stalo s nahrávkou „Sezóna v pekle“, která byla natočena krátce před Eddieho smrtí. O tuto nahrávku má zájem jistě mnoho lidí a je pravděpodobné, že ji ze studia odcizil někdo z kapely a má ji stále u sebe, ale otázkou zůstává kdo.

Stejnojmennou novelu, která byla námětem pro film a podle které vypracoval Martin Davidson scénář, napsal americký spisovatel P.F. Kluge. (TheRaven)

(více)

Recenze (12)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chlapi jako jsme my, mají z ložiska nafty pod zahradou jenom shnilá rajčata." Rockovou hudbu mám rád a kdyby mě slušně živila, tak bych určitě kašlal na to, že nejsem výjimečnej. Eddie byl jinej, ten se kvůli tomu hned vrhal z mostu, ale já mám fiktivní příběh jeho kapely fakt rád. Nejde jen o skvělou hudbu, nějaký to pátrání, špetku mysteriózna, ale hlavně o tu atmosféru. Ta mě pohltí vždycky, když si najdu čas a zavzpomínám si na Eddieho začátky. Zejména se vždycky těším na přestavbu unylýho Frankova cajdáku On The Dark Side v rockovou vypalovačku, protože to je přesně ten okamžik, při kterým jsem si jistý, že žiju. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má stejně dobrou hudbu, jakou mají OHNIVÉ ULICE a přestože nejsou hudební výstupy zdaleka tak okázalé jako v MANAŽÉROVI Taylora Hackforda, pěkný tajemný příběh s řadou flashbacků to bohatě vynahradí. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Eddie má v 60-tých letech skvělou kapelu. Nahráli dobře prodávanou desku plnou jednoduchých chytlavých skladeb. Sponzoři chtějí další takovou desku a kapela by to taky přivítala. Jenže Eddie chce jít dál. Teď je známý, ted budou lidi poslouchat cokoliv, co napíše. Ví to. Proto druhou desku Sezónu v pekle pojímá ve stylu, se kterým se prosadily kapely o deset let později. Je moc brzy. Sponzoři odmítají platit za tenhle "hluk" a situace se vyhrocuje. Eddie chápe, že i když je hudebně daleko vepředu, tak se to lidé nedozví. Nemůže určovat hudební vývoj a tak dobrovolně odchází ze světa. Nebo ne? Něco se začíná dít o osmnáct let později. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Palace of Depression byl skutečným místem ve městě Vinelandu v New Jersey. Jeden bezdomovec ho postavil z haraburdí, písku a hlíny, a poté účtoval vstupné návštěvníkům. Vandalové po jeho smrti tohle místo zničili, ale původní stánek s lístky stále stojí. Město Vineland se v současné době snaží přestavět Palace of Depression do původní podoby. (Epistemolog)
  • Exteriéry a interiéry školy byly natočeny na Rancocas Valley Regional High School v Mount Holly, v New Jersey. Studenti ve třídě byli skuteční studenti RVRHS. (Epistemolog)
  • Hudba, kterou hraje Eddie and the Cruisers, je původně hudba kapely John Cafferty and Beaver Brown Band. (Epistemolog)

Reklama

Reklama