Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní tým S.W.A.T. vyšetřuje záhadnou VHS kazetu a objeví zlověstný kult, který má předem nahraný materiál, jenž odhaluje děsivé spiknutí. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Brrr .. z VHSek, jsem viděl pouze před šesti lety V/H/S/2, ale tohle už je úplně jiný level. Dobře jsem byl vystrašený, nádhera ! (Viděno v noci !) Ten ošuntělej retro look, se mi právě líbil, přidal hodně na autentičnosti. První povídka Storm Drain - 5* - hned v úvodu posranej až za ušima, nesnáším kanály, podzemní tunely, tohle bylo výborný a to finále ve zpravodajským studiu, parádní ! Druhá povídka Empty Wake - 4* - Pohřební ústav - smuteční obřad. Bylo jasné, že z té rakve někdo vyleze, ale to co vylezlo brrrrr, opět posranej až za ušima. Třetí povídka The Subject - 5* - Doktor, odborník přes mechanické protézy. Tohle bylo hodně slušný psycho a zárověň nejbrutálnější povídka, tohle byl mazec. V závěru, jak je pohled na posledního policajta s useknutou rukou, jsem jenom hořce polkl. (Timo Tjahjanto nezklamal). Čtvrtá povídka Terror  - 3* - asi nejméně strašidelná a malinko nudná, i když finále s upírem bylo taky dost ulítlé. Pátá povídka Holy Hell - Tu asi nebudu hodnotit, zásahová jednotka v nějaké budově, která dostala menší prostor vždy před začátkem dané povídky, závěr nám to jen vše dovysvětlí. Každopádně, za mě dost slušná podívaná, která asi nesedne každému, právě tím VHS formátem, u mě to byl ten hlavní pilíř pro vystrašení. Spokojenost, v budoucnu dám někdy opáčko a těším se na další kazety. (293. hodnocení) ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Na tejto sérii je pozoruhodné že prvý diel bol najhorší a odvtedy sa to stále len zlepšuje. Tento diel ponúka konštantný prísun morbídnej zábavy. V prvom príbehu nájde reportérka v kanáloch zmutovaného ratmana grcajúceho hnus čo vás buď rozleptá, alebo premení na kultistu. Druhá poviedka je síce vcelku bez pointy a nejakého ukotvenia, ale byť v noci počas búrky zavretý v pohrebnom ústave s rozpadajúcim sa zombíkom s polovicou hlavy je štýlové. Zlatý klinec prichádza neprekvapivo s Timom Tjahjantom a jeho cyberpunkovým  fps masakrom, kde šialený doktor vyrába biomechanické monštrá. Keď tam vtrhne komando ktorého naštvaný veliteľ tiež s brutalitou nemá problém, bordel sa môže vytúrovať a kusy tiel plachtia vzduchom ako na majstrovstvách v atletike. Kamera miesto hlavy, zbraň miesto ruky a vôľa žiť, to je to o čo tu beží. Akurát to vyberanie mozgu vyzeralo naivne, predsa neleží v lebke len tak položený a naviac pokiaľ viem tak je príliš mäkký aby ste ho proste len tak vzali do ruky. Ale to je asi fuk. Všeobecne najslabšie hodnotená je posledná historka o amerických rednek nacistoch u ktorej dosť dlho nie je jasné čo sa tam vlastne deje, ale nakoniec je z toho tiež pekný bordel s cool rozďaveným upírom ktorého krv na slnku vybuchuje. Spojovací príbeh o swat týme na záťahu proti nejakým sektárom začína dobre, ale pointa skôr vyšumí do stratena podobne ako v minulom diely. Nevadí, bolo to celkovo naozaj dobré, za mňa palce hore. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

s touhle sérií nemám zkušenosti a i když mě její nejnovější přírůstek nepřesvědčil,abych se podíval na zbytek,nejsem vzhledem k nulovým očekáváním zklamaný.V/H/S 94 je pološílená béčková záležitost se solidním osmdesátkovým feelingem a místy slušnou atmosférou.Její jednotlivé části/kapitoly mají sice kolísavou úroveň,ale u žádné z nich sem se vyloženě nenudil a to je mnohem víc než sem (ne)čekal...50% ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Začnu tím nejlepším segmentem "The Subject" - Neboli totální vrchol celého filmu, kterej zdominoval naprosto všechny svojí brutalitou, zkřížením lidí s roboty, šíleným doktorem, hnusotou prostředí, surovostí a nezrnivou kamerou, fanoušek gore bude štěstím bez sebe. Timo v tomhle umí chodit ze všech nejlépe. Druhej nejlepší bude určitě "Storm Drain", kterej vypraví o reportérce, která si udělá menší výzkum do kanálu, kde o tísnivější pocit z pohledu diváka není nouze. Čistá nechutnost po celou dobu! Třetí, už horší segment, kterej ale stejně má něco do sebe, díky prostředí a fakt dobrým úhlům kamery - "The Empty Wake", což byl parádní nápad chycený za horší scénář, čistě taková krátká odstrašující povídka před pohřbem. Na předposlední místo bych dal "Terror", u kterýho jsem se hodně rozhodoval, jestli si zaslouží třetí nebo čtvrtý místo. Tématikou docela zajímavý a brutálně nekompromisní s mnoha klišé o rasistech v Americe, kteří mají svého "otroka" zavřeného v kleci a v loopu se na něm každej vyřádí, než přijde něco horšího. Nejhorší segment je určitě "Holy Hell", kterej měl bejt určitě vystřihlej, leč je to naprosto nepřehlednej blivajz všech možných sraček se slušným gore. Nejhorší na tom je, že běží mezi různými segmenty, takže se v něm ve finále skoro úplně ztratíte, obzvláště po výborném Subjectu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nová VHSka dopadla zhruba podle očekávání. Všechny historky byly zajímavé s dobře propracovanými jump scares, temnou atmosferou a ukázkami skutečně grafického násilí. Nicméně však mám několik výhrad především ke kameře, která ač to bylo úmyslně, skutečně místy degradovala celkovou úroveň filmu. První dvě historky považuji za nejzajímavější. Z nichž především Ratman má skutečně parádní nápad i atmosféru (80%). Druhá epizoda již není tak unikátní a docela dlouho trvá než se rozjede, ale mezery vynahradí svou finální strašidelností (75%). Třetí epizodu považuji za mírně slabší jelikož je to celé jen o brutalitě a nějaký příběh je zde takřka nicotný (60%). Čtvrtý příběh začíná v podobném duchu a nutno říci, že na začátku už jsem se začínal koukat na hodinky. Nicméně jsem se do toho nakonec opět dostal a i když byl konec špatně vysvětlený, potenciál posledního příběhu byl ohromný a nejraději bych z něj viděl mnohem více v novém, propracovanějším kabátě (74%). Na závěr ještě dobíhá příběhové pojidlo, čímž je zásah SWAT týmu na pozadí toho všeho. Každopádně tuto část považuji za úplně nejslabší, neboť je takřka zbytečný s velice jednoduchým zvratem na konec. Celkově zhruba 70%, ale jsem velice spokojený. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Během jednoho hovoru je zmíněn Bill Clinton, což byl 42. prezident Spojených států vládnoucího mezi lety 1993–2001. (Duoscop)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Členové SWAT týmu v povídce „The Subject“ používají útočné pušky HK 416 a brokovnice Benelli M3. Všechny tyto zbraně ale byly vyrobeny až dekádu poté (2005), než se odehrává děj (1994). (Guilemot)

Reklama

Reklama