Reklama

Reklama

V nejvyšší lize získávají hráči baseballu bohatství a slávu, někteří z nich se stávají legendami. Není tu místo pro nezkušené zelenáče nebo stárnoucí atlety. Snad kromě mužstva Clevelandu. Veterán baseballu se zdravotními problémy, podmínečně propuštěný mladistvý delikvent... V tomto roce možná ve výběru Clevelandských Indiánů nejsou hráči, v jaké clevelandští fanouškové vždycky doufali, ale je to skupina mužů, kteří jsou rozhodnuti vytěžit ze své šance co nejvíc. A s týmem, jako je tento, se může stát cokoliv. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (107)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Velice slibný rozjezd - prvních 30 minut fakt našlapaných humorem a vtipnými situacemi a slovními přestřelkami. Nicméně poté to upadlo do takovému průměrného filmu, kdy se jen sem tam objevila špetka humoru. Asi se tvůrci měli rozhodnout, jestli z toho udělat totálně absurdní nadsazenou komedii (na kterou to mělo potenciál) a nebo sportovní drama (na které to bylo druhou část slabé ale). Zde je to ale z počátku komedie a potom jen film. Howgh! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Příjemná sportovní komedie z prostředí baseballu s předvídatelným dějem. To ale nevadí, protože tu hrají fajn herci - Berenger, který chce zpět svoji dívku, superrychlý a docela vtipný Snipes, drsňák Sheen. Každý z nich má nějakou tu slabůstku, kterou musí překonat, celý tým se pak musí vyrovnat s nepřízní majitelky, která chce, aby prohrávali, aby mohla klub prodat. Na 4 hvězdičky to vytahuje fantastický a napínavý závěrečný zápas, zatím jsem lepší v baseballovým filmu neviděl. ()

Reklama

lisi26 

všechny recenze uživatele

Tenhle film miluju. Soubor hlášek je snad nekonečný... Tvůrci mě nadchly výborným, přirozeným, realistickým zpracováním sportu. Herci opravdu vypadají jako sportovci, pohybují se jako oni. Prostřihy vypadají jako sportovní přenos a dění kolem sportu není připitomělý. Super herecké výkony a mimořádná sranda dělá dílo vynikajícím. ()

Sign 

všechny recenze uživatele

No jaksi nechápu to docela malé hodnocení a hlavně menší, než Náhradníci apod. Neřikám že zrovna zmínění Náhradníci jsou ňácí špatní, ALE zas že by tohle bylo vyloženě o zmíněná procenta horší, se mi teda nezdá, ale tak všem se líbí něco jiného no :-) mne zde hodně potěšili všeci herci v hlavních rolích, hlavně Wesley a jeho komická role, což sem dost čuměl :-D jinak Berenger sympatický a Sheen nemohl jinak než potěšit, a jelikož já jsem přivrženes všech sportovních filmů a o Basebolu nevyjímaje, nemohu dát méně než 5 ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Takže zase jsem dnes viděl První ligu a zvedl jsem hodnocení o jednu hvězdu. Znovu jsem se královsky bavil. Děj je sice velmi jednoduchý a předvídatelný, ale film obsahuje dobrý vtipy a hrne se dopředu jako mašina. Tom Berenger se znovu schází s Charliem Sheenem a opět jim to perfektně sedlo. Corbin Bersen taky odvádí vysoký standart, Renee Russo - tak ta tady sice moc nehraje, ale kouká se na ní velmi pěkně a nezkazí vůbec nic, tak proč ne. No a je potřeba se zmínit o Snipesovi a Haysbertovi, kteří zde odstartovali svoje kariéry. David S. Ward toho sice moc nenarežíroval, ale s některými svými komediemi se doopravdy ukázal. Je to patrně lepší scénarista než režisér, ale První liga se mu povedla. Je třeba zmínit ještě hudbu, protože ta do tohohle filmu taky perfektně zapadá (Wild Thing). Takže 75 %. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Film aj jeho pokračovanie sa natáčali v Milwaukee, na štadióne konkurenčných Brewers. (dalver)
  • Je proti pravidlům MLB, aby Rick Vaughn (Charlie Sheen) nastoupil do posledního zápasu ve filmu na poslední out. Rick Vaughn je po celý film vedený jako startující nadhazovač SP. Tito nadhazovači zápasy startují. Když je tento SP unavený, nastoupí nadhazovač s označenim RP - dohazovač, který buď zápas doháže, nebo je opět vyměnen za jiného RP, případně CP, což je closing pitcher, specialista na poslední inning. Navíc tito SP mají přesně uvedené pořadí, ve kterém nastupují k zápasům během celé sezony. Pokud tedy na zacatku zápasu trenér rozhodne, že dostane přednost starší nadhazovač, přestože je na řadě Vaughn, jde o porušení pravidel. Nadhazovač by mohl nastoupit pouze v případě, že by byl Vaughn zraněný. Uvedená pravidla neplatí pro nejvyšší českou ligu. (kubsov)
  • Samotný klub Cleveland Indians skutočne v 90. rokoch prežil najúspešnejšie obdobie svojej histórie. (dalver)

Reklama

Reklama