Reklama

Reklama

V nejvyšší lize získávají hráči baseballu bohatství a slávu, někteří z nich se stávají legendami. Není tu místo pro nezkušené zelenáče nebo stárnoucí atlety. Snad kromě mužstva Clevelandu. Veterán baseballu se zdravotními problémy, podmínečně propuštěný mladistvý delikvent... V tomto roce možná ve výběru Clevelandských Indiánů nejsou hráči, v jaké clevelandští fanouškové vždycky doufali, ale je to skupina mužů, kteří jsou rozhodnuti vytěžit ze své šance co nejvíc. A s týmem, jako je tento, se může stát cokoliv. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (107)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ty jo, zamlada sem tohle viděl fakt hodněkrát a musím říct, že sem to měl rád. Uplně sem ale na tenhle kousek zapomněl, páč ho vůbec nedávaj v TV, ne že bych na tv prrogramy čučel, ale prostě se mi tenhle film uplně vypařil. No, ale pak sem si na něj vzpomněll a to je asi tak všecko :o). Je to stejná sranda jako zamlada, akorát krapet menší... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná sportovní komedie s průměrnym Berengerem, průměrnym Sheenem a průměrnym Snipesem. Film celou dobu ubíhá podle očekávanýho scénáře, občas i pobaví a hlavně je důležitý, že nenudí. Posledních cca 30 minut je sice jedno velký klišé, ale to je v případě sportovních filmů celkem normální a já ani nic jinýho nečekal. Jinak baseball mě sice zrovna dvakrát nebere, ale oproti třeba fotbalu má ve filmech velkou výhodu. Když herci předstíraj, že uměj hrát fotbal, vypadaj obvykle jako dementi. V případě baseballu se to dá sestříhat tak, že herci vypadaj celkem uvěřitelně. Průměrnej film - průměrný hodnocení. Jestli máte baseball rádi, tak si klidně přidejte hvězdičku navíc. ()

Reklama

MARLENE.DAFT 

všechny recenze uživatele

Až do zhlédnutí tohoto filmu jsem netušila, že Charlie Sheen dokáže zahrát i něco jiného než komika, a ještě k tomu celkem slušně. Do role hráče zvaného Divoch vyloženě zapadl a předvedl se v celé své, tehdy mladické, kráse (i s těmi brýlemi!). První liga není film s bůh ví jak ohromujícím dějem, ale i tak dokáže zaujmout a pobavit. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Příjemná sportovní komedie z prostředí baseballu s předvídatelným dějem. To ale nevadí, protože tu hrají fajn herci - Berenger, který chce zpět svoji dívku, superrychlý a docela vtipný Snipes, drsňák Sheen. Každý z nich má nějakou tu slabůstku, kterou musí překonat, celý tým se pak musí vyrovnat s nepřízní majitelky, která chce, aby prohrávali, aby mohla klub prodat. Na 4 hvězdičky to vytahuje fantastický a napínavý závěrečný zápas, zatím jsem lepší v baseballovým filmu neviděl. ()

Peter-1307 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia, ktorá ani rokmi nestratila všetko zo svojho pôvabu. I keď mnohé z nej už nie je, čo dnes diváka osloví ako TV film na podvečer sa dá pozrieť. Postavy sú síce vykreslené spôsobom "akoby ich jedna mater mala", scénar je robený rutinne, ale oproti dnešnej predstave komédie (až na výnimky) tento druh zábavy je omnoho inteligentnejší a nerobí z divákov obmedzených hlupákov. Charlie Sheen tu ešte skutočne i niečo ako herec predviedol a atmosféra záveru filmu, keď sa hraje pred plným hľadiskom, tak to ma oslovilo. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Je proti pravidlům MLB, aby Rick Vaughn (Charlie Sheen) nastoupil do posledního zápasu ve filmu na poslední out. Rick Vaughn je po celý film vedený jako startující nadhazovač SP. Tito nadhazovači zápasy startují. Když je tento SP unavený, nastoupí nadhazovač s označenim RP - dohazovač, který buď zápas doháže, nebo je opět vyměnen za jiného RP, případně CP, což je closing pitcher, specialista na poslední inning. Navíc tito SP mají přesně uvedené pořadí, ve kterém nastupují k zápasům během celé sezony. Pokud tedy na zacatku zápasu trenér rozhodne, že dostane přednost starší nadhazovač, přestože je na řadě Vaughn, jde o porušení pravidel. Nadhazovač by mohl nastoupit pouze v případě, že by byl Vaughn zraněný. Uvedená pravidla neplatí pro nejvyšší českou ligu. (kubsov)
  • Film aj jeho pokračovanie sa natáčali v Milwaukee, na štadióne konkurenčných Brewers. (dalver)
  • Postavu komentátora Harryho Doyla si zahral bývalý neúspešný hráč Milwaukee Bob Uecker, ktorý po konci kariéry pôsobil 33 rokov ako komentátor. (dalver)

Reklama

Reklama