Reklama

Reklama

V nejvyšší lize získávají hráči baseballu bohatství a slávu, někteří z nich se stávají legendami. Není tu místo pro nezkušené zelenáče nebo stárnoucí atlety. Snad kromě mužstva Clevelandu. Veterán baseballu se zdravotními problémy, podmínečně propuštěný mladistvý delikvent... V tomto roce možná ve výběru Clevelandských Indiánů nejsou hráči, v jaké clevelandští fanouškové vždycky doufali, ale je to skupina mužů, kteří jsou rozhodnuti vytěžit ze své šance co nejvíc. A s týmem, jako je tento, se může stát cokoliv. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (107)

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komedie, ve které si přijdou na své fanoušci baseballu a konkrétně zahraniční MLB. A já se mezi tyto fanoušky řadím a pravidelně sleduji přenosy z této zámořské soutěže, takže pro mne byl tento film jako jakési zjevení na poli sportovní komedie. Bavil jsem se, film se mi líbil a s napětím jsem očekával, jak to asi dopadne. Scénář mi přišel docela dobrý, herecké výkony mírně nad očekávání a scenérie výborné. Tvůrcům se perfektně povedlo vykreslit atmosféru při zápasech MLB, hlavně na konci filmu, kdy byly zápasy Clevelandu vyprodané jsem si připadal, jako bych sledoval skutečný zápas o titul. Tak úžasná kulisa se autorům filmu povedla vytvořit. A tak dávám 55%, celkem to jsou však tři hvězdičky, protože přece jenom do těch čtyř hvězdiček malý kousek chybí... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Táto komédia je pre mňa legendárnou a dokázala mi srdcu viac priblížiť inak pre mňa v realite totálne nudný a hlúpy šport bejzbal. Veľa hlášok, oddychový film, chytľavá pieseň, bláznivé správanie, oblečenie a účes Charlieho Sheena, no najmä nezabudnuteľné komentovania súpisky a pripravovanie sa na sezónu, či odplata svojej šéfke. Mal som z toho dobrý pocit, má to svoje čaro aj po rokoch. ()

Reklama

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Jaké pocity ve mě tento film vyvolal ? Naše republika je také takový tým "outsiderů" a proto bychom potřebovali něco, co nás dokáže sjednotit. Bohužel nic takového nevidím !!! Žádná hrdost, žádná čest, žádná osobnost, která by dokázala spojit lid a ukázala jim, že budoucnost může být lepší !?! Politici a všichni, kteří mají možnost krást , krást budou, lumpové si budou žít jako v bavlnce a poctiví lidé bude čím dále více strádat a po česku "držet hubu", protože jsou na to zvyklí. Že se tento komentář netýká filmu ? Ne, asi opravdu ne. Ale již nebudu unavovat svýma depresivníma komentářema - věřte ve zrození v lepší době, v lepším a spravedlivějším světě. Protože to je to jediné co můžeme - věřit ! 5* jsem nedal, protože již nevěřím ani na pohádky ... . ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dlho som krúžil ako sup okolo tejto (ako niektorý hovoria) klasiky, no nakoniec som sa k nej predsa dostal. Lákalo ma herecké obsadení, pretože Charlie Sheena, či Wesley Snipesa mám rád, ale odradzoval ma tento šport, ktorý ma nebaví asi preto, že ho nechápem. Ako týpek, ktorý športuje mám rád športové filmy a keď už som nevedel kam skončiť, skočil som si od Wesleyho basketu (Bieli muži nevedia skákať) k jeho Prvej Lige. Baseball ma síce nezaujal stále a doteraz som z neho sprostejší ako z matiky, ale ako celok ma to bavilo, či už hercami, humorom alebo celkovou atmosférou. Fajn film, ktorý ma nakoniec milo prekvapil. 80% - 4* ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma chytil za srdce pred mnohými rokmi na prvé pozretie a neopustilo ma to ani po rokoch. Vo všeobecnosti som veľkým fanúšikom filmov zo športového prostredia a Prvá liga patrí určite k tomu najlepšiemu, obzvlášť ak budeme hovoriť o komédiách. Nikto tu nie je navyše, ale jednoznačne filmu kraľujú vedľajšie postavy trénera Lou Brauna, ale predovšetkým dvorný komentátor indiánov. To čo ten dokáže za pár svojich vstupov v kombinácii s niekoľkými ďalšími podarenými vtípkami mi na nekončiaci spokojný úsmev úplne stačí. Toto je rozhodne prvá liga. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Samotný klub Cleveland Indians skutočne v 90. rokoch prežil najúspešnejšie obdobie svojej histórie. (dalver)
  • Je proti pravidlům MLB, aby Rick Vaughn (Charlie Sheen) nastoupil do posledního zápasu ve filmu na poslední out. Rick Vaughn je po celý film vedený jako startující nadhazovač SP. Tito nadhazovači zápasy startují. Když je tento SP unavený, nastoupí nadhazovač s označenim RP - dohazovač, který buď zápas doháže, nebo je opět vyměnen za jiného RP, případně CP, což je closing pitcher, specialista na poslední inning. Navíc tito SP mají přesně uvedené pořadí, ve kterém nastupují k zápasům během celé sezony. Pokud tedy na zacatku zápasu trenér rozhodne, že dostane přednost starší nadhazovač, přestože je na řadě Vaughn, jde o porušení pravidel. Nadhazovač by mohl nastoupit pouze v případě, že by byl Vaughn zraněný. Uvedená pravidla neplatí pro nejvyšší českou ligu. (kubsov)
  • Postavu komentátora Harryho Doyla si zahral bývalý neúspešný hráč Milwaukee Bob Uecker, ktorý po konci kariéry pôsobil 33 rokov ako komentátor. (dalver)

Reklama

Reklama