Reklama

Reklama

V nejvyšší lize získávají hráči baseballu bohatství a slávu, někteří z nich se stávají legendami. Není tu místo pro nezkušené zelenáče nebo stárnoucí atlety. Snad kromě mužstva Clevelandu. Veterán baseballu se zdravotními problémy, podmínečně propuštěný mladistvý delikvent... V tomto roce možná ve výběru Clevelandských Indiánů nejsou hráči, v jaké clevelandští fanouškové vždycky doufali, ale je to skupina mužů, kteří jsou rozhodnuti vytěžit ze své šance co nejvíc. A s týmem, jako je tento, se může stát cokoliv. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (107)

E.T.Martin 

všechny recenze uživatele

První liga není příliš známý film, proto byl pro mne velmi příjemným překvapením. Mírně ztřeštěná sportovní komedie, srovnatelná se současnějšími snímky jako Ledově ostří nebo Vybíjená, přináší na obrazovku plejádu větších či menších looserů, kteří dohromady tvoří podivné panoptikum. Baseballový tým, na jehož výhru by si na začátku vsadil jen málokdo. Nakonec však naši hrdinové dokáží překvapit. Vtípky jsou podařené, dobře načasované, a nutno říct, že podstatně méně vulgární, než je dnes zvykem. Sportovní scény zase v poslední půlhodině velmi napínavé. Pobaví pohled na mladého Welseyho Snipese či na pankáčského Charlie Sheena, hlavní hvězdou je ale Tom Berenger, typický představitel osmdesátkového rozhárance, který se rozhodl po spoustě životních nezdarů konečně prolomit svůj nepříznivý osud. Jo a taky nesmím zapomenout: konečně se dozvíte, zda může voodoo ovlivnit sportovní výsledek:) Celkově tak 70% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Počas premiéry filmu musel mať tento film neskutočné ohlasy, najmä americké publikum to muselo zožrať aj s navijakom. Bohužiaľ v dnešnej záplave jemu podobných zaniká vo vodách priemernosti. Aj keď všetko funguje ako má, je to vtipné a ako tradičná komédia na príjemné nedeľné poobedie je ideálna. Dnešného diváka možno ešte poteší príjemná zostavička hercov. 65%. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná sportovní komedie s průměrnym Berengerem, průměrnym Sheenem a průměrnym Snipesem. Film celou dobu ubíhá podle očekávanýho scénáře, občas i pobaví a hlavně je důležitý, že nenudí. Posledních cca 30 minut je sice jedno velký klišé, ale to je v případě sportovních filmů celkem normální a já ani nic jinýho nečekal. Jinak baseball mě sice zrovna dvakrát nebere, ale oproti třeba fotbalu má ve filmech velkou výhodu. Když herci předstíraj, že uměj hrát fotbal, vypadaj obvykle jako dementi. V případě baseballu se to dá sestříhat tak, že herci vypadaj celkem uvěřitelně. Průměrnej film - průměrný hodnocení. Jestli máte baseball rádi, tak si klidně přidejte hvězdičku navíc. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

“Wild thing, You make my heart sing, You make everything, groovy, Wild thing“ Taky Vás mrazilo v zádech, když Charlie Sheen nastupoval na hřiště? Pro toho kdo má stejně jako já rád žánr „sportovní komedie“, odpaluje banda Clevelandských Indiánů jedno z nejzábavnějších sportovních dobrodružství v historii filmového průmyslu. Jednoduché, neoriginální, prvoplánové a přesto účelné a jedinečné! Kolikrát jsem zavítal do videopůjčovny pro VHSku s pány Berengerem, Sheenem a Bernesenem na obalu? – pro mne srdeční záležitost s velkým S. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Ano, scénář je předvidatelný a již po přečtení textu distributora je jasné, jak tento film dopadne. Ale já se u některých scén docela bavil a herecké obsazení mi nevadilo. Navíc to v sobě má onu atmosféru zámořských komedií z konce devadesátých let a začátku devadesátých, takže čtvrtá hvězda za atmosféru. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Hodiny na výsledkové tabuli ukazují 10:40. Přitom je den a prvoligové baseballové zápasy se dopoledne nehrají. (Sinecod)
  • Charlie Sheen v roku 2011 priznal, že pred natáčaním filmu užíval steroidy na zvýšenie svojej výkonnosti. (dalver)
  • Film aj jeho pokračovanie sa natáčali v Milwaukee, na štadióne konkurenčných Brewers. (dalver)

Reklama

Reklama