Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lawson Russell je právník, jenž slavil úspěch obhajováním bohatých lidí, kteří nemuseli být za každou cenu nevinní. Při procesu s Thurmanem Parksem už ale nedokáže pokrytecky hájit vraha a rozhodne se na čas odejít. Potká staršího spisovatele Marlowa, který mu dá přečíst svůj vynikající thrillerový příběh, v němž chybí pouze posledních šest stran. Když Marlowa najdou druhý den mrtvého, Russell se rozhodne knihu dokončit a vydat ji jako svou vlastní. Zanedlouho se objeví detektiv Dubose, který zjistil, že vraždy, popsané v knize, se skutečně odehrály. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nic není takové, jak se může na první pohled zdát. Po rychlé cestě vzhůru většinou následuje tvrdý pád, pád až na dno. Nebo jízdenka do pekla. Chamtivost je blbá vlastnost a vůbec se nevyplácí. Nemilosrdná ctižádostivost vede k vlastní záhubě. Na to dojede i bývalý právník Cuba Gooding Jr. Zaplete se do velmi nebezpečné hry, hry s vlastním osudem. Nicméně, vrah to měl vymyšleno dobře. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Thriller, který je předvídatelný jak den a noc. Divák má obrovskej náskok před všemi, protože to vypadá, jakoby všechny postavy hráli s kartami odkrytými na stole, což je škoda. Herrington je solidní rutinér, ale po tomto filmu i packal. Navíc vesměs všechny postavy se chovají a jednají absolutně nesmyslně a zmatečně. Scénář je děravý jak ementál a postrádá veškerou dramaturgii, jakoby by ho Herrington v rychlosti spíchnul na koleni v tramvaji. Ani obsazení není nijak šťastné. Berenger hraje Berengera jako vždycky (snaží se hrát drsnýho správnýho poldu, ale hraje ho pořád stejně na autopilota), Stoltz si střihnul další z řady slizáka, ale má málo prostoru se rozehrát, a Gooding, Jr. není špatnej herec a jdou mu i vážný kreace, ale zde to byla hodně chybná volba. No prostě trošku film pro nasrání diváka. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Podrazil v soudní síni svého klienta. „neměl se usmívat“, za což mu byla doživotně odebrána právnická licence, „morálka je drahý luxus“. Takže se živí rybařením a pokouší se napsat knihu, jenže „psaní je těžká věc“ a najednou drží v rukou brilantní rukopis, jehož autor náhle zemřel. Tak proč si ho nenechat, nevydat ho pod svým jménem a vychutnat si úspěch. Taková šťastná náhoda. A o to větší překvapení, když zjistí, že je autorem knihy, která je něco mnohem víc než dobře napsaná beletrie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na video filme "Napíš si svoju smrť" ma najviac zaujal námet. Bývalý právnik Lawson Russell sa dostane do veľmi nepríjemnej situácie po tom, čo si prisvojí rukopis detektívneho románu. Vydá ho pod svojim menom. Stane sa slávnym a bohatým. Lenže onedlho sa to všetko otočí proti nemu. Vraždy ktoré sú súčasťou knihy presne zodpovedajú zločinom, ktoré sa stali v reálnom živote. Takže je obvinený z piatich vrážd. Je vinní z plagiátorstva, ale nie z vraždy. To však bude veľmi ťažko dokazovať. Všetko totiž svedčí proti nemu. *** ()

Mikakel 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to jako příběh například ze seriálu Věřte, nevěřte, kde muž který kopíruje cizí myšlenku a díky tomu si přijde na HODNĚ VELKÉ PENÍZE a stane se HODNĚ SLAVNÝM, a nakonec dopadne špatně. Ale co se týká filmu, tak si myslím že se opravdu povedl! Od celkem matného začátku po dost akční konec,napínaví děj je v tomto filmu rutinou. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA ve městech New Orleans, Key West a Los Angeles. (GASTON73)

Reklama

Reklama