Reklama

Reklama

Sidney Poitier, jeden z nejvýraznějších a nejuznávanějších filmových herců, vytvořil hlavní roli v dynamickém akčním thrilleru SMRT V PATÁCH. Nebezpečný vrah na útěku se ztratí policii v drsné horské divočině. Agent FBI Warren Stantin (Poitier) tak musí opustit důvěrně známé velkoměsto a vydat se do neznámých krajů, mimo civilizaci, kde se rozhodně necítí nijak jistě. Proto musí požádat o pomoc zkušeného stopaře Jonathana Knoxe (Tom Berenger). Jejich vztah má daleko přátelské idylce, ale jeden druhého potřebuje k přežití. Atmosféra ještě více zhoustne, když se Knoxova dívka Sarah (Kirstie Alley) stane poslední rukojmí vraha! (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (70)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus se odhalila identita vraha moc brzo. Ze zápletky šlo určitě vymáčknout víc paranoidní atmosféry a scénář si mohl odpustit těch pár nemístných vtípků. To by bylo k záporům a už budu jen chválit. Deadly Pursuit je solidní řemeslo s luxusním úvodem a skvělou kamerou. Zápletka se obešla bez nadlidských výkonů postav, takže hlavní hrdina i záporák váhají, bojí se, chybují a pak za své chyby platí. Na osmdesátkový akční film je to překvapivě realistické. Tedy až na samotný závěr, kdy asi režisér nabyl dojmu, že točí béčko s Lundgrenem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako drsný krimi thriller a pokračuje jako napínavý dobrodružný thriller s příchutí "buddy" movie v exotickém horském prostředí. Možná by neškodilo svižnější tempo a nějaké zajímavé zvraty nebo "akční" scény ale přesto se jedná o slušnou, nenáročnou zábavu s fungujícími herci a typickou "devadesátkovou" atmosférou. ()

Reklama

MI-380 

všechny recenze uživatele

Oba se nadějně rozeběhli: Sidney Poitier i tenhle thriller. První brzda zaskřípěla v přírodě, tam však stále trvalo napětí a bylo na co se dívat. Druhá brzda (zvaná VELKÉ Americké Finále = VELKÁ Honička + Banální Konec :-() shodila film o dva levely níž. Škoda; mezi Berengerem a Poitierem (paradoxně bílý muž z divočiny a černý muž z City) to dobře jiskřilo, Highlanderův soupeř Clancy Brown si přímo v Highlandu nacvičil dalšího přesvědčivého záporáka a Kirstie Alley byla ještě pěkná štíhlá holka. 65%. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrná podívaná, která velice slibně začíná a podstatně slaběji končí. Zaujme ovšem krásnými lokacemi, díky nimž se stává tak trochu slabším předskokanem pro Cliffhangera, hudebním doprovodem a neobvyklou dvojicí detektiv vs. horal, jejichž potýkání se s divokou přírodou (zahřívání tělo na tělo;) a počáteční handrkování dodávají snímku příjemně odlehčený nádech. Poitier odhaluje svůj komediální talent, Berenger po Četě v další ,,chlapácké" roli a Kirstie Alley jako odvážná a nebojácná horská průvodkyně. Velmi povedená hudba. Slušné. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Dobrá nestandartní akční krimi starých 80-tých let, kdy se ještě umělo točit klasickým způsobem. Ovšem na druhé straně by to ani nebyl film USA, aby nevystavoval kvality správňáckého chlápka od FBI (kterej všechno zná a všechno ví) i tvrďáka drsného života v horách (kterej umí přežít vlastní smrt) a na konci nesklouzl do jakéhosi "hrdinného vítězného" konce, byť se šrámy. Maj to ti chlápci od FBI těžké, ale oni přece zvládnou všechno, .... světe div se, na nás si nedojdeš. Inteligence FBI a zkušenosti horala spolu dohromady řeší případ prchajícího vraha v prostředí nejen městském, ale hlavně v hlubokých stržích a na vrcholcích zasněžených nádherných hor na pomezí USA a Kanady. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • V Británii uváděný pod názvem Deadly Pursuit (Smrt v patách). Pokládalo se za nevhodné uvádět film s "shoot" (střílet) v názvu, kvůli tehdejšímu střeleckému masakru v Hungerfordu. (džanik)
  • Původní název filmu zněl Králové hor (The Mountain Kings). (džanik)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama