Reklama

Reklama

Nepolapitelní mstitelé

  • Sovětský svaz Něulovimyje mstitěli (více)

Obsahy(1)

Bývalý student Valerka, veselý divoký cikán Yashka (Vasiliy Vasilev), osamocený Danka (Viktor Kosykh) a jeho sestra Ksanka (Valentina Kurdyukova) přísahali infiltrovat oddělení náčelníka policie Burnashe (Yefim Kopelyan) a pomstít ho za smrt otce Danka a Ksanky. (sator)

Recenze (13)

sator 

všechny recenze uživatele

Kdo na tomhle nevyrůstal,ví prd o akčních filmech :-).To se musí vidět ,nejraději ve skupince... Krym v předvečer úplného osvobození od Bílé gardy. Při návratu z hlídky narazili "nepolapitelní" na sestřelené letadlo a v polní tašce zajatého pilota najdou tajnou zprávu, která vypráví o existenci obranných opevnění kolem přímořského města, které Rudé armáda ještě musí zabrat. Mladí hrdinové mají za úkol získat mapu opevnění a jít do města. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Rodinným filmom by som ho veru nenazval. Hlavnými hrdinami sú teenegeri, ktorí zabíjajú v mene odplaty. Záporákmi sú tu kozáci...aspoň takto ich potrebovala vykresliť sovietska/bolševická propaganda. Spracovanie je trochu neohrabané, ale zato akčné scény sa na svoju dobu celkom vydarili. Hodnotenie: 50% ()

Reklama

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Perfektní eastern, divím se, že jsem se s tím až dosud nesetkal. Docela to připomíná italskou produkci (hřbitovy, neustálá akce, záběry na ksichty, pseudovtipné rvačky atd.), výhodou je krátká stopáž, žádný patos, jen mrtvol málo. Nad tu ideologickou podstatu není problém se povznést. Obyčejní bílí kozáci navíc až na výjimky nijak nesympaticky nepůsobí. ()

Flego odpad!

všechny recenze uživatele

Obludnosť režimu vytvoril prapodivný kvázi - western, kde detskí červení hrdinovia bojujú za ušľachtilé ciele proti bielym kapitalistom. Glorifikácia týchto hrdinov nepozná mieru, po filmárskej stránke je to totálny paškvil, nepodarok. Túžim ten film vidieť ešte raz a z čistej recesie si zaspomínať na zneužité deti v prospech socialistickej propagandy. ()

chamonix 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru naprostá špička. Někdo tu psal, že „vlna smíchu byla způsobena nikoliv záměrně“. Pokud film vyvolal úsměv, pak naopak splnil záměr tvůrců, neboť režisér zcela účelově angažoval i pár komiků a nakonec jim dal výrazně větší prostor - i s vlastními improvizacemi – než bylo psáno ve scénáři. A oddychové vyznění filmu měly podpořit i ty (zas někým jiným kritizované) „trampolínové, nereálné skoky“. Navíc upřímně - že přeskočí 15 letý kluk zábradlí mně přijde uvěřitelnější než padesátimetrové lety v režii Ang Leeho, či kopy s otočkou v podání Ruby Rose, či Angeliny Jolie. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Když Daňka Šus v převleku za atamanského synka brzdí splašené koně, kteří se ženou ulicí na hrající se děti, vše dobře dopadlo a kočár zastavil. Při filmování (naprostou většinu filmu všichni čtyři mstitelé odehráli bez dublu) jednou ale vše nevyšlo takhle dobře, Viťa Kosych upadl a spřežení i s kočárem přes něj přejelo. Naštěstí bez jakýchkoli následků a točilo se dál. (chamonix)
  • Původní název měl být buď „Nepolapitelní z Guljaj-Pole“ („Неуловимые из Гуляй-Поля“) nebo „Mstitelé z Guljaj-Pole“ („Мстителя из Гуляй-Поля“), a tak dlouho si filmaři nedokázali vybrat, až představitelé Valerky a Daňky navrhli jejich sloučení a vznikl dnešní název. (chamonix)
  • Na natočení tohoto filmu – prvního sovětského „westernu“ – má obrovskou zásluhu úspěch filmu Sedm statečných (1960) v sovětských kinech. Když se rozhodlo, že základem bude příběh románu Pavla Bljachina, odkoupili od vdovy po spisovateli práva za 1 000 rublů a nabídli natočení filmu nejprve režiséru Alexandru Mittovi, ale ten odmítl kvůli práci na jiném filmu. Teprve poté se o režírování sám hlásil Keosajan. (chamonix)

Reklama

Reklama