Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává na konci 19. století. Dr. Carlisle píše knihu na téma morálních hodnot a čeká na schválení od akademické rady. Jeho nejbližší kamarád, profesor Anderson, však s publikací nesouhlasí, protože podle něj nelze kázat morálku bez autority Ježíše Krista. Mezi profesory dochází k rozepři. Dr. Carlisle se snaží přemluvit svého kolegu, ale ten má své argumenty, a aby dokázal, proč to tak vnímá, zve dr. Carlisle do svého domu, kde mu odkrývá svůj vynález – stroj času. Dr. Carlisle je poslán do 21. století, aby objevil pravdu o morálce a způsobu života tamějších lidí. (yakoob)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

hygienik 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Morálka a koniec sveta. Dve najspornejšie témy v dejinách kresťanstva. Byť morálne dokonalý je skvelá vec, ale stavia vás pred dilemu: Vo svete musíte hrešiť, lebo inak budete na okraji spoločnosti a vaše pracovné pozície zaberú tí, čo v tom vedia chodiť. Musíte prestať pozerať filmy (veď skoro všetky popierajú desatoro). Prestať v lete vychádzať na ulicu, lebo každý muž pri pohľade na takmer nahé ženy pomyslí na sex. Toto všetko film naznačí a nepochybne je to pravda. Ale faktom je, že život je jeden z najťažších... ak chcete existovať, budete aj hrešiť. Súhlasím s tým, čo bolo vo filme prezentované, ale jediná šanca ako sa aspoň priblížiť k dokonalosti a spravodlivosti, je ísť do kláštora. Ostatní sa takpovediac vykúpu v hriechoch. Človeku ostáva len snaha odstraňovať svoje nedostatky, modlitba a nádej, že Boh je milosrdnejší než evanjelikálni kresťania. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, prostá myšlenka o podstatném dělá tento protestantský film. Říká to samé, co věděli světci a všichni, kdo brali svou víru vážně. Liberální křesťanství je k ničemu, je to jen první krok k ateismu a následnému pádu zpět k novopohanství. Film béčkový, ale obsahově zajímavý. Liberální profesor teologie z konce 19. století se ocitá roku 2000 v USA a navštíví i evangelická společenství, a pochopitelně je v šoku.Tragický omyl současné euro-americké společnosti je ten, že si vystačí s morálkou bez Boha. Že se spasí tím, že "nic špatného nedělá". A k této široké cestě Ježíše Krista vlastně vůbec nepotřebuje. Přesněji 3,5, film stojí určitě za vidění. Herec v hlavní roli je dobrý. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Ač jsem byl skálopevně přesvědčen před shlédnutím filmu, že se jedná o nejtvrdší křesťanskou propagandu, což mě, jako pro člověka, který má dlouhodobě evolučně nepřekenotalný odpor ke katolické církvi (nikoli víře, ale instituci) stavělo do určité zkreslující pozice a přesto, že je de facto v každé větě láska k bohu zmiňována, film samotný je spíše sondou k naší pokoře a uvědomění si hodnot..... A musím říct, že je to film, který 100% v každém z diváků zanechá stopu.... a mohu jen doporučit jej shlédnout (P.S. mám jej v DVD kvalitě) ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Time Changer je pľuvancom do ksichtu našej dobe a skutočne zvrátenej predstave o morálke a o tom čo je dobré. Veľmi pekný kresťanský film, ktorý však nie len poučí a rozprúdi myšlienkové pochody, ale aj pobaví a zaujme spracovaním, pričom sa ho nemusí báť pozrieť prakticky ktokoľvek. Nie je to o Cirkvi, ale hlavne o Bohu a jeho učení a kam to dospelo, keď sa Boh začal ignorovať a zostalo len učenie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Celá ta myšlenka, jak jsme se za sto let změnili - a překvapivě ne k lepšímu, jak všichni čekali od uvolnění řekněme mravů a zboření všech možných tabu - celá ta myšlenka je moc zajímavá a docela vkusně podaná. Jasně, je tam pár náboženských přesvědčování, ale tady to patří k věci, odtud ten profesor přišel, z prostředí, kde Boží hodnoty byly považovány za neotřesitelné. Skutečně jdeme stále níž na inteligenčním žebříčku? (Narážím teď na dokonalou "parodii" současných stavů Idiocracy.) Jak bychom naopak reagovali my, být vrženi o sto let zpátky, kde by na nás koukali jak na neotesané burany? Kterými jsme se de facto skutečně stali. ()

Reklama

Reklama