Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává na konci 19. století. Dr. Carlisle píše knihu na téma morálních hodnot a čeká na schválení od akademické rady. Jeho nejbližší kamarád, profesor Anderson, však s publikací nesouhlasí, protože podle něj nelze kázat morálku bez autority Ježíše Krista. Mezi profesory dochází k rozepři. Dr. Carlisle se snaží přemluvit svého kolegu, ale ten má své argumenty, a aby dokázal, proč to tak vnímá, zve dr. Carlisle do svého domu, kde mu odkrývá svůj vynález – stroj času. Dr. Carlisle je poslán do 21. století, aby objevil pravdu o morálce a způsobu života tamějších lidí. (yakoob)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, prostá myšlenka o podstatném dělá tento protestantský film. Říká to samé, co věděli světci a všichni, kdo brali svou víru vážně. Liberální křesťanství je k ničemu, je to jen první krok k ateismu a následnému pádu zpět k novopohanství. Film béčkový, ale obsahově zajímavý. Liberální profesor teologie z konce 19. století se ocitá roku 2000 v USA a navštíví i evangelická společenství, a pochopitelně je v šoku.Tragický omyl současné euro-americké společnosti je ten, že si vystačí s morálkou bez Boha. Že se spasí tím, že "nic špatného nedělá". A k této široké cestě Ježíše Krista vlastně vůbec nepotřebuje. Přesněji 3,5, film stojí určitě za vidění. Herec v hlavní roli je dobrý. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Morálka a koniec sveta. Dve najspornejšie témy v dejinách kresťanstva. Byť morálne dokonalý je skvelá vec, ale stavia vás pred dilemu: Vo svete musíte hrešiť, lebo inak budete na okraji spoločnosti a vaše pracovné pozície zaberú tí, čo v tom vedia chodiť. Musíte prestať pozerať filmy (veď skoro všetky popierajú desatoro). Prestať v lete vychádzať na ulicu, lebo každý muž pri pohľade na takmer nahé ženy pomyslí na sex. Toto všetko film naznačí a nepochybne je to pravda. Ale faktom je, že život je jeden z najťažších... ak chcete existovať, budete aj hrešiť. Súhlasím s tým, čo bolo vo filme prezentované, ale jediná šanca ako sa aspoň priblížiť k dokonalosti a spravodlivosti, je ísť do kláštora. Ostatní sa takpovediac vykúpu v hriechoch. Človeku ostáva len snaha odstraňovať svoje nedostatky, modlitba a nádej, že Boh je milosrdnejší než evanjelikálni kresťania. ()

Reklama

ti88na 

všechny recenze uživatele

Time Changer je pľuvancom do ksichtu našej dobe a skutočne zvrátenej predstave o morálke a o tom čo je dobré. Veľmi pekný kresťanský film, ktorý však nie len poučí a rozprúdi myšlienkové pochody, ale aj pobaví a zaujme spracovaním, pričom sa ho nemusí báť pozrieť prakticky ktokoľvek. Nie je to o Cirkvi, ale hlavne o Bohu a jeho učení a kam to dospelo, keď sa Boh začal ignorovať a zostalo len učenie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s tématikou cestovania časom, pretože takmer vždy ma niečím oslovia. V tomto prípade síce nejde o nič svetoborné, ale tiež by som snímok nepovažoval len čisto za kresťanskú propagandu. Myslím, že niektoré postrehy a myšlienky vo filme obsiahnuté (samozrejme nie všetko) by mali byť v každom z nás, nehladiac na náboženstvo. Škoda, že samotná dejová linka nebola zaujímavejšia a lepšie spracovaná, pretože námet príbehovej kostry vôbec nebol zlý. Slabší priemer. 55/100 ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Zvláštní a zajímavý snímek zabývající se otázkou víry a morálky. Pro věřícího člověka nepřináší nic převratného a pro nevěřícího je spíš dogmatický a málo přesvědčivý. Hodnotit herecké výkony nebo technické či umělecké parametry filmu v tomto případě nebudu, protože o ty tu nejde. Napíšu, co se mi v souvislosti s filmem honilo hlavou. I když Desatero představuje jakýsi morální kodex a asi i základ novodobého zákonodárství, v moderním světě ve střetnutí vědy s vírou, dostává víra pěkně na frak. A to ponechám stranou církve a jejich světské reprezentanty, kteří na tom mají svůj podíl honbou za majetkem, nedůvěryhodnou politikou a pedofilními kauzami. Člověk, který káže vodu a sám pije víno, nemůže lidi přesvědčovat o morálce či víře, pokud sám nejde příkladem. Víra nepotřebuje agitaci, ta buď je nebo není. Nedá se naučit ani přesvědčováním získat. Věříme, protože chceme věřit. Tento film srovnává víru a morálku ve dvou časových rovinách, nutí k přemýšlení a i když současnost trochu odlehčuje a přikrašluje, rozhodně stojí za shlédnutí. Tak mě v této souvislosti napadá, jak by asi reagoval hlavní hrdina, kdyby zabloudil na zdejší diskuzi. ()

Reklama

Reklama