Reklama

Reklama

Fanoušci

  • Velká Británie Purely Belter
Trailer

Obsahy(1)

Newcastle United nemá věrnější a zanícenější fanoušky, než jsou tihle dva teenageři - i když ani jeden z nich se na jejich zápasy moc často nedostane. Kde by taky jeden kluk, který má ještě chodit do školy, a jeden mladistvý nezaměstnaný vzali dost peněz na vstupenky, že? O to větší je však jejich společný, byť evidentně nesplnitelný sen: opatřit si na příští sezonu permanentku. Pět set liber je ovšem částka, o které by si oba mohli tak leda nechat zdát. Jenomže když se chce, jde všechno. A Gerry a Sewell chtějí opravdu moc. Tak moc, že jsou ochotni vzdát se všech životních radostí (tedy fetu, pití a kouření), ba že jsou dokonce ochotni tvrdě máknout (nejenom někde něco výhodně štípnout), a onu horentní částku si naspořit. A jak se zdá, v ulicích Newcastlu se i nemožné může stát skutkem... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ve vynikajícím Odpískáno se i ve Fanoušcích režiséru Marku Hermenovi daří především navazovat na silnou tradici britské sociální (tragi)komedie, v níž se v mírné nadsázce dostane divákovi filmové exkurze až na úplné sociální dno společnosti. Vynikající film o fenoménu zvaném fotbal, plebejském údělu, Británii odvrácené strany, ukradeném dětství, životních looserech a pomyslných metách jejich životů... Trochu stylizovaná sociologická sonda do světa sociálně vyloučených členů společnosti, akcentovaná dětskou perspektivou hlavních hrdinů a vazbami mezi světem náctiletých a jejich (fotbalových) idolů. Skvěle fungující humor kombinovaný s drsnou realitou života těch méně šťastných. Lidí bez budoucnosti. Lidí z odvrácené strany západního blahobytu. Nenápadný, komorní, ale přesto silný (a překvapivě úsměvný) film... ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh o dvou mladých fotbalových nadšenců. Reálně vystižené problémy. Koukalo se na to fajn. A te konec - ten mě polechtal, docela vychytané - a s lehkou nadsázkou se dá říci, že výjimečné. Vlastně bez nadsázky dost výjimečné a nepravděpodobné, a přesto vtipné a úsměvné. A bla bla bla, už se v těch řečech ztrácím... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sociální a fotbalová komedie o tom, kterak se dvojice kluků snaží všemožným způsobem získat permanentky na svůj srdeční klub Newcastle United. Potenciál sice zůstal částečně nevyužitý, protože těch způsobů, jak se dostat k penězům se nabízelo podstatně víc, ale i tak se jedné o příjemné pokoukání s vyváženým mixem komediálních i dramatických linií. 70% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film o dvou puberťácích, který se snažej sehnat všemožnejma způsobama dostatek peněz na to, aby si mohli koupit permanentky na Newcastle United a nakonec ukradnou Alanu Shearerovi auto. Nebylo to špatný, ale tvůrci radši měli buď natočit komedii nebo drama a né to takhle blbě kombinovat. Ve filmu se najde docela dost zábavnejch situací, ale na druhou stranu mě "rušila" ta snaha ukazovat, jak maj hlavní postavy zkurvenej život a různý rádoby dojemný sračičky typu "jak jsem šel v dětství s tatínkem na fotbal". 50% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je nakrásně vidět, co pro Angličany znamená fenomén fotbal. Stejně tak pro dvojici zapomenutých existencí Gerryho a Sewella, které jejich touha, vidět alespoň jednou v akci naživo svůj milovaný Newcastle United, přivede až na hranu zákona (no, spíše těsně za ní). Atmosférický film těží z industriální nálady chladného a šedivého Newcastlu, připomíná, jak obtížné je pro všechny příslušníky dělnické třídy a sociálně slabší jedince (paradoxně nejzarytější a nejnadšenější fanoušci na stadionech) dostat se v této době na zápasy svého klubu. Nikterak se nesnaží moralizovat, naopak přítomnost hrdinů filmu ukazuje v humorné formě, s nadhledem (scéna na pohřbu otce, lístky na největšího rivala- tým Sunderland, Gerryho ve škole, nebo krádež auta fotbalového boha Alana Shearera). Konečné vyústění celé zápletky jen podtrhuje kvalitu tohoto malého filmu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Gerry McCarten (Chris Beattie) je zarytým fanúšikom Newcastlu United. Chris Beattie je však v skutočnosti fanúšikom Sunderlandu. (U_S_O)

Reklama

Reklama