Reklama

Reklama

Co kdyby...?

  • USA What If...?

Obsahy(1)

Humorný příběh o lidech, kteří si ještě předtím, než přistoupí k nějakému činu, uvědomují veškeré možné potenciální nepříjemné důsledky svého jednání, a proto se nakonec rozhodnou, že raději neudělají nic. (oficiální text distributora)

Recenze (15)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, který je důležitý tím, že se při něm poprvé sešla osvědčená trojka Macourek, Doubrava a Born, kteří později spáchali několik kultovních animovaných počinů. Jde o grotesku na téma škarohlídského pohledu na svět. Hlavní hrdina si svým záporným přístupem k okolí nakonec vyslouží potupnou smrt - kdo s čím zachází, tím také schází... Celkový dojem: 75 %. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Čo keby? - tento úvod premisy v hovorovej reči veľmi nemusím, v animovanom filme pre dospelých s obrazom pod taktovkou skvelého Adolfa Borna je viac než prijateľná. Hrmotný oranžový fajčiar v klobúku prechádza rôznymi prostrediami a situáciami aby si odôvodnil nečinnosť. Sám neslávne končí presne v duchu toho ako rozmýšľa. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako ano, Macourek, Born, Doubrava, skvělá trojice. Námět jistě nutí k zamyšlení - co se stane, když uděláme něco, co bude následovat? Hlavní postava této krátké grotesky si vždy vybere to horší, co by mohlo nastat. Což ostatně asi často bývá, že ne vždy se vše zvrtne k lepšímu. Ale stejně na vyváženou by tam nějaké pozitivní náznaky, pozitivní konkrétno mohlo být... Jasně, chápu myšlenku, že když budeme přemýšlet dopředu, co by, kdyby, tak nikdo nikdy nic neudělá. Ale stejně mi to přijde nedotažené. Někdy člověk skutečně musí myslet dopředu, co mu to přinese / nepřinese. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Satiricky laděný film pro všechny misantropy, kteří si umí zdůvodnit, proč něco neudělat. Misantrop se poučí a ostatní se pobaví. Jako všechny Macourkovy filmy má lehce surreálný nádech, což ,přiznávám, se mi velmi líbí. Kresba Adolf Born, ikdyž tentokrát to není příběh pro děti. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama