Reklama

Reklama

Mindrák

Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Československo, 1981, 10 min

Obsahy(1)

Groteskní krimi historka o psovi, který uměl číst, rozuměl vážné hudbě a mluvil anglicky. Primitivní pán nesnáší duševní převahu svého psa a snaží se ho fyzicky zlikvidovat. Nakonec na svůj mindrák sám doplatí. (Anifilm)

Recenze (9)

Micione 

všechny recenze uživatele

Zdařilý kraťas z dílny trojky Doubrava-Born-Macourek. Příběh o inteligentním pejskovi, jeho milé paní, no a v neposlední řadě pánovi, který vyžaduje disciplínu. Maxipes podobný Fíkovi mu den co den přináší noviny a protože cestou kolem oken školy ho nesmírně láká učení, nadšeně se zprvu zastavuje tam, aby se naučil číst, no a poté jeho kroky míří do knihovny, aby se ještě dovzdělal. S paničkou potom hrává šachy a hovoří anglicky. Žárlivého pána následně chytá mindrák, a tak jen horko-těžko rozchodí další a další vychvalování čtyřnohého hlídače. Takže přijde na řadu dumání - jak se co nejdříve a pokud možno definitivně pejska zbavit.... Inu, kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá :) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

O psovi, ktorý sa naučil čítať, hovoriť po anglicky, počúvať vážnu hudbu a následne inteligentne konverzovať so svojou paňou. Až tak, že pán domu začal mať z neho mindrák preveliký a po počiatočných odkopnutiach chlpatého konkurenta začal pripravovať pomstu krvavú. Spojenie obrazu (Born), hudby a scenára (Macourek) do vynikajúceho animovaného filmíku. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Spojení Macourka a Borna funguje dobře. Macourkův humor a Bornovy kresby spolu ladí. Není divu, jeden byl vynikajícím scénáristou a druhý skvělým animátorem. Příběh mě docela zaujal, ač je velice jednoduchý. Mě spíš trochu vadila hudba. Neříkám, že byla špatná, právě naopak. Byla dobrá, nicméně bylo jí moc. Podle mě by prospělo, kdyby nehrála celým filmečkem. K Bornovi navíc patří vypravěč. Titulky mi moc neseděly. Samozřejmě, že umím číst, nicméně myslím, že kvalitní vypravěč by zvedl kvalitu o hodně výš. Humoru bylo sice jako šafránu, ale byl. Nebylo to špatné. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Němá groteska (s oknovými dialogy) o inteligentním psu a závistivém pánu? Nu, proč ne, ale určitě by výsledek snesl kratší stopáž a jinou, lépe padnoucí hudbu. To jsou ale asi vady jediné, které na výsledku samotném moc neubírají. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z vrcholů spolupráce známého tria Macourek-Born-Doubrava - povedená groteska o tom, jak učenlivý pes přeroste svého panovačného pána a pošle ho před soud. Je to vtipné, dobře nakreslené a má to styl. Celkový dojem: 85 %. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama