Reklama

Reklama

Passi di morte perduti nel buio

  • USA Death Steps in the Dark
všechny plakáty
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

pepua 

všechny recenze uživatele

Poměrně typické giallo, neboť obsahuje prakticky všechny pro žánr zásadní ingredience, které ani nemá cenu vypisovat. Výjimkou by snad mohla být jenom míra humoru, ale stačí vzpomenout na Profondo Rosso, kde také pár „humorných“ scén je. A právě proto, že se film nese v klasickém duchu, jsem byl velmi zvědav na rozuzlení a film si dlouho užíval. Jenže humorné scény plynulost vyprávění nevkusně ruší, bez nich by byl příběh určitě napínavější, záhadnější, na mne zkrátka nefungovaly. Rozhodně ale toto pozdní giallo lze doporučit všem fandům žánru, kteří nedají dopustit na jeho nejklasičtější výrazové prostředky! (Hodnocení nakonec přeci jen zaokrouhleno nahoru.) ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Decentní příspěvek do druhé vlny giall s řadou komických scének, které rozhodně převyšují obvyklý počet až do té míry, že by se hodilo přidat žánr komedie. Ale je to dobře a snímek tím získává vlastní dobře zapamatovatelnou atmosféru. I když často balancuje na hraně mezi napínavým a zábavným a ne vždy se povedlo tyto dva elementy dobře oddělit. To uměl Argento a svůj zde zmiňovaný Deep Red dle mě sestříhal tak, aby nebyl příliš těžkopádný ani příliš komický. (V rozšířené verzi Deep Red je těch komických scén až moc a mnoho jich je za hranou vkusu jako zde). Hloupá blondýnka, přítelkyně hlavního hrdiny, mi uvízla v paměti ze všeho nejvíce. Film mi svým pojetím připomněl originální western s G. Garkem The Price of Death. Dobrá atmosféra ve vlaku. Vyšetřování je bohužel rozdrobené mezi několik podezřelých, smrsknuté v podstatě jen na jejich výslechy... Ještě poznámka ke konci. Odhalení vraha bylo tak stupidní a tak extrémně vykonstruované, že jsem málem spadl ze židle. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zase jedno kvalitní a z mého pohledu nadprůměrné pozdní ale jinak mírně atypické giallo, no konečně, už jsem si říkal že se snad nedočkám:-) Film vás již od prvních kamerových záběrů okouzlí svým přitažlivým a krásným umístěním (Atheny, Řecko), po vizuální stránce je tenhle film prostě další skvost, kamerová práce je velmi dobrá a zachází pěkně do detailů. Ale není to zaplať pánbůh jen tohle, co zde zaujme. Spoiler; Mladá žena v plném kupé, expresního rychlíku (na cestě Istanbul-Atheny) je zavražděna, poté co vlak vjíždí do tunelu, vražedná zbraň (dlouhý otvírací nůž) patří italskému fotografovi Lucianu Morellimu (Leonard Manna), Lucio se stává pochopitelně ihned hlavním podezřelým, policie se taví k celé věci, poněkud lhostejně a je i pomalá, Lucio se tedy později na vlastní pěst pokouší prokázat jeho nevinnu, ještě za pomoci své švédské přítelkyně, poněkud hloupoučké a naivní fotomodelky Ingrid (řecká kráska Vera Kruska). Zatímco jeden z dalších cestujících Raul (Nikos Verkelis), nachází vražedné černé rukavice a vydírá je za hotovost, brzy na to ho však nalézají mrtvého s proříznutým hrdlem a vražd dál přibývá. Celé toto giallo v sobě nese hodně neobvyklých komediálních prvků (Mann jako tranďák byl suprovej, nebo Mannova chajda u koleje, kterou musejí společně držet jen silou vůle, poté co tudy projíždí vlak), a černého humoru, které tu ale nejsou vůbec ku škodě, ale naopak docela se mi tu líbili (Predeaux nebyl ostatně první, Argento nebo Martino, natočili rovněž podobné filmy giallo-comedy), naopak obvyklé nahoty je tu jako obvykle dost (o to se postarají především dvě lesbičky, pěkná je naprosto detailní intimní scéna, točená zcela z blízka), vraždy jsou krásné násilné a krvavé (zvláštní pozornost jistě upoutá dvojitá vražda dvou zmiňovaných lesbiček v jejich bytě a samotná úvodní vražedná sekvence je opravdu hodně originální. Příběh je hezky napsaný, tajemství velké a spiknutí docela zajímavé, nicméně zabijáka s přibývajícím časem, jak film plyne, není zas tak těžké odhalit. Riz Ortolaniho hezké podmanivé hudební skóre, zvýší značně celou náladovost tohoto snímku. Dobrý a velmi stylový návrat Maurizia Predeauxa ("Passi di danza su una lama di rasoio" a.k.a. "Death Carries a Cane") k samotnému žánru. Film který si jistě užijete. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrné giallo z horkého prostředí Řecka. Detailní kamera a dráždivá hudba dělá z některých záběrů vizuální žně (nikdy bych nevěřil, že zpocený bobr může být tak sexy). Na jedné straně blyštivá ocel břitvy zblízka rozřezává ladné krčky nahých slečen, na straně druhé spousta humoru, který kupodivu nepodráží nohy zdejší atmosféře. Jinak je vše tam, kde má být, což je pro fandy "žluté" jistě dobrá zpráva. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Giallo ako má byť. Je to mysteriózne, zamotané, krvavé, jemne erotické, kamera fascinujúca, hudba podarená, vrah až do konca neznámi. Nechýbajú kožené rukavice, pohľady do oka, JB fľašky, vyšetrovanie inšpektora, brutálne vraždy britvou a tak ďalej. Tvorcovia nenásilne skĺbili hororové prvky s humorom pri ktorých som nemal pocit že by tam boli vkladané nasilu. Nepríjemné situácie hlavného podozrivého sa tam náramne hodili. Možno trocha rozťahané no určite nie nudné. Záverečné odhalenie bolo síce postavené na hlavu, videl som už oveľa lepšie, ale dokopy to dáva slušné Giallo ktoré nerobí hanbu svojim známejším kolegom. ()

Reklama

Reklama