Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divoké pivo je klasická česká komedie o privatizaci malého jihočeského pivovaru. Vřadě komediálních situací se zde setkávají dobří čeští policisté s mafií, poctiví občané s podvodníky. Úsměvný příběh, který samozřejmě nepostrádá milostnou zápletku, významně ovlivní pohádkové bytosti, které se náhle vynoří z dávné minulosti. V nové české komedii hlavní dvojroli vytvořila Markéta Hrubešová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je dost bezradný film. A asi si to všichni uvědomovali už na place. Herci jsou příšerní a dvojrole Markéty Hrubešové je jediným světlejším bodem na konci tmy. Režisér Milan Muchna tápe a nezvládá z režijní profese ani to nejzákladnější. Dílo se mu doslova rozsypalo, ale ani scénář to nevytrhne. Pravda, pár vtipů se najde, ale po skončení se mírně budete stydět, že jste se na to vůbec dívali. Jinak celkem zbytečný film s celkem solidním hereckým obsazením. Porevoluční filmová bída, kdy se do filmu nacpala všechna do té doby tabuizovaná témata, a vznikl nevalně chutnající gulášek. 20% ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Není to příšerný film, ale je plný nesmyslů a zvláštností. Děj nedává smysl, herecké výkony jsou slabé a prezentace je hrozná. Nejhůř na tom jsou noční scény, ty jsou tak tmavé, že se dá těžko říct, co se v nich vlastně děje. Některé scény mají taky otřesný zvuk, kvůli čemuž nejde rozumět dialogům. Jsou tam asi tři neironicky vtipné momenty a hudba ve scéně s velkou honičkou na konci je docela dobrá, ale jinak tenhle film nemá vůbec nic k nabídnutí. 2/10 ()

Reklama

MM11 odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejodpornějších výplachů naši kinematografie. Na tomhle filmu je špatně všechno, co porevoluční filmy nabízí. Milan Muchna je asi opravdu blázen a dokázal zdánlivě nemožné - vyrval Olmerovi Plyšového lva ročník 1995, což je obdivuhodný výkon, když si vezmeme, že Olmer v tom roce natočil oba díly Playgirls... Divoké pivo je film nejen nevtipný a trapný, ale hlavně šíleně amatérský a blbý. Neradno se divit, že po tomhle úletu už Muchna zůstal v přísně střežené izolaci, ze které pro blaho všech našich občanů už doufám nevyleze. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Hergot, kterej blbec tady zase rozsvítil?“ Nevím věru, co vytknouti dříve, tak snad začnu chatrným dějem, který se plácá v útržkovitých na sebe nenavazujících a smysl nedávajících scénách. Herci a scénář, to je šílenost a zmar. Jen na Hrubešovou se dá koukat, ale potěšil mě i mafián Ivan Jonák, který má neskutečně legrační hlas. Technická kvalita filmu je příšerná, u všech nočních scén není skoro nic vidět, asi nebyly peníze na světla. Trapně působí reklamy na Regenta i Marlbora. Suma sumárum, tohle je opravdu jedna z nejnudnějších komedií, jaké jsem kdy viděl. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

54 nejhorší film? Pchááá amatéři, je vidět, že jste toho hodně neviděli. Tady je alespoň nahá zrzečka a občas (jednou za čtvrt hodiny) i vtipná hláška. Rozhodně Divoké pivo není dobrej film, ale pokud si před jeho puštěním potáhnete THC a vyzunknete pár kalíšků saké, zjistíte, že vám spadlo kví kvé o padesát procent a dokážete si ho trochu užít navíc při žehlení, což není zrovna nejzábavnější činnost pod sluncem. Takže sem koukala na Markétu "Svlíknu se v každým filmu" Hrubešovou, Sobotovi jsem opět uznala, že debila umí hrát skvěle, pochválila jsem reálně zahraný policajty a nadšeně do sebe klopila saké. Největší záhadou tak zůstává fuckt že jsem dokázala vyžehlit aniž bych si propálila svoje krásný posrávačky nebo spálila ruce. Po pátém prásku jsem dostala hysterickej záchvat smíchu když jsem v titulkách objevila že to točil Muchna (neptejte se mě proč) a nadšeně jsem žvatlala, slintajíc v koutku temnýho pokojíčku tleskajíc pacičkama o sebe. Tak a všimli jste si, že jsem nepoužila ani jedno fakt sprosté slovo? Pííííčo já jsem kurva dobrá !!! ()

Zajímavosti (13)

  • Samostatnou kapitolou filmu bol jeden z prvých pražských "mafiánov", Ivan Jonák (Jonáček), ktorý vo filme hral vlastne sám seba. Neustále pri sebe mal svoju milenku, bol ovešaný zlatom a jazdil vo svojom vlastnom veľkom Mercedese. Pol roka po dokončení filmu bol odsúdený na osemnásť rokov za nájomnú vraždu svojej manželky. (Raccoon.city)
  • Natáčanie filmu začalo už v roku 1993, ale z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov bolo stopnuté a film sa dokončil až v roku 1995. (Jello Biafra)
  • Markéta Hrubešová (Dobromila/Evelína) niekoľkokrát natáčala scénu, v ktorej musela po studenej kamennej dlažbe behať nahá v pivovarskej pivnici, kde boli maximálne dva stupne Celzia. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama