Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 20
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 20

Recenze (355)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna byla mizerná, a celkově hodnocení sráží - obávám se, jestli to spíše taky nerežíroval už někdo jiný, jako tomu bylo s poslední sérií Četnických humoresek, kde to však bylo alespoň přiznané. Podobná změna stylu vyprávění, až to bije do očí. První dvě série jsou však dokonalé jak filmařsky, výpravou, herecky, tak i napínavým dějem a představením jednotlivých kroků a objevů kriminalistiky. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný seriál o začátcích kriminalistiky, o dobrodružném objevování nových postupů a metod k odhalení pachatelů. Na velmi vysoké kvalitě zpracování seriálu se jistě podepsala mezinárodní koprodukce (kteroužto připomenou zahraniční herci v českém dabingu). Poutavá titulní znělka mne i po letech přiláká k zhlédnutí reprízy napínavých kriminálních příběhů. >95% ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších krimi seriálů, které kdy natočila nebo uvedla česká televize. Rozmanitý ve všech bodech (doba, zločiny, detektivové) přesto výtečně sjednocený formou. Vždy při zemi, vždy věrohodný. Ale také výborně podaný, s výborným hereckým obsazením, které činí některé z postav seriálu nezapomenutelnými, vždy skvěle gradující. Nikdy nenudí, poučí a přestože některé díly byly slabší (zejména v závěru), jako celek zůstává výborný. Z dílů, které mám nejraději, musím jmenovat Otisk s Petrem Kostkou, "vanovou" Rekonstrukci či Poslední odvolání s Bartoškou jako slavným E.S. Gardnerem. Nezapomenutelný je Rösnerův Vidocq či Havelkův Bertillon. Zkrátka výborný televizní počin. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Špičkový seriál, vrchol nejen naší seriálové produkce - to už se tu psalo. Zkusím být originální - přes nepřehlednost a zbytečnou dokumentárnost některých dílů (hlavně ke konci) vyniká skvělým scénářem, promyšleným výběrem příběhů (geniálním režisérem) i hlavně na seriál dokonalými hereckými výkony (v jednom z dílů je mimochodem životní role Miroslava Táborského). ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Moskalykovo opus magnum. Další ze seriálů mého dětství, u jehož dílů jsem se často klepal strachy a napětím. Pokud mohu po letech pracně lovit z paměti to, co mi po Dobrodružství kriminalistiky zůstalo dodnes, pak mohu napsat jen jediné: klenot! Kam se hrabou Četnické humoresky... Mimochodem famózní hudba Karla Svobody, který byl v 80. letech v nejlepší formě. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • Scenárista zásadně změnil příběh oproti skutečnosti. Guvernér Earl Warren změnil Lindleyův trest na doživotí. Lindley (Jan Novotný) byl nakonec osvobozen a po 20 letech vězení propuštěn. (sator)
  • Natáčelo se v Pardubicích, Kutné Hoře a na zámku Zdiby. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama